"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YAŞ yarın toplanıyor

02 Ağustos 2015, Pazar 11:15
Yüksek Askeri Şura'nın olağan toplantısı, Başbakan Davutoğlu başkanlığında yarın gerçekleştirilecek.

 

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yarın toplanacak.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda yapılacak toplantıya Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile YAŞ üyesi üst düzey komutanlar katılacak.

Yüksek Askeri Şuranın ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren konular görüşülecek.

YAŞ toplantısı, 5 Ağustos Çarşamba sona erecek.

Şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasının ardından kamuoyuna açıklanacak. 

Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atay'ın görev süresi bu şurayla sona erecek.

AA

Okunma Sayısı: 2293
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı