"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yasin Börü okul arkadaşları tarafından anıldı

23 Ekim 2014, Perşembe 19:04
Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtırken vahşice öldürülen Yasin Börü, okul arkadaşları tarafından anıldı.

Ali Gaffar Okkan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan Börü'nün okul arkadaşları, öğretmenleri ve okul aile birliğinden bazı yetkililer, başsağlığı dilemek amacıyla Börü'nün ailesini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Bem-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı İbrahim Gökdemir, ailenin acısını derinden hissettiklerini söyledi.

Yasin'in Diyarbakır'da bir sembol olduğunu dile getiren Gökdemir, şöyle konuştu:

"Yasin Diyarbakır'daki öğrenciler için bir sembol oldu. Yasin'i yad etmek için düşüncelerini, fotoğraflarını Diyarbakır'ın her yerinde zulmün sona ermesi için gündeme getireceğiz. Yasin sizin kanınızı taşıyor olabilir, ancak dinimiz gereği olarak hepimizin kardeşidir. Oğlunuz öldü, ancak binlerce imam hatip öğrencisi sizin oğlunuzdur. İnşallah Börü'nün şehadeti bölgedeki zulmün kalkmasına vesile olacaktır."

İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kasım Akgönül ise şehitlik ve şehadetin önemine değinerek, şehadet ve şehitliğin yeryüzünde bütün Müslümanların ulaşmak istediği bir mertebe olduğunu dile getirdi.

Akgönül, "Çünkü o, yeryüzünde ulaşılacağı en yüksek seviyeye ulaşmıştır. Allah şehidin kanıyla yeryüzünü bereketlendirir. Rabbim şehidimizin şehadetini kabul etsin, tüm İslam aleminin uyanışına vesile kılsın" diye konuştu.

Börü'nün dayısı Hasan Börü de yeğenini katleden kişilerin cezalandırılmasını isteyerek "Benim güvercinimi, kuşumu elimden aldılar. Öğretmen ve öğrenci arkadaşlarından bizi yalnız bırakmadıkları için Allah razı olsun" diye konuştu.

 

Etiketler: yasin börü, bayram, anma
Okunma Sayısı: 1342
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı