"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yassıada görüntüsüyle ilgili açıklama geldi

06 Şubat 2016, Cumartesi 08:48
Yassıada'da başlatılan projeyi yürüten şirket paylaşılan fotoğraflar arasında yeşil alan farklılığını mevsimsel değişiklik olarak açıkladı.

Hayata geçirilecek proje ile otel ve kongre merkezinin yapılacağı Yassıada’nın havadan çekilen fotoğraflardaki ağaçsız görüntüsü, sosyal medyada günün konusu oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısının adanın eski ve yeni halinin fotoğraflarını paylaşarak eleştirilerde bulunması üzerine, projeyi yürüten MESA Mesken Sanayii A.Ş. açıklamada bulundu.

Paylaşılan fotoğraflar arasında yeşil alan farklılığını mevsimsel değişiklik olarak açıklayan şirket yetkilileri, “Basında yayınlanan hava fotoğraflarında mevsimsel değişikliklerle (kış/bahar) birlikte farkı oluşturan ve yeşil alan olarak görünen bölümler, otsu bitkiler ve makilik alanları kapsamaktadır. Proje kapsamında sadece birkaç ağacın yeri değiştirilmiştir. Buna karşın proje kapsamında Yassıada’daki mevcut ağaç dokusuna, 120 adet yetişkin ağaç eklenecektir. Proje tamamlandığında, Yassıada’daki doğal doku, başta ağaçlar olmak üzere 3 katına çıkacaktır’’ dedi.

2013 YILINDA YAPILAŞMAYA AÇILDI

27 Mayıs darbesinin ardından eski Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada, 1976’da sit alanı ilan edilmişti. 2012’de bu statüden çıkarılan adada 2013’te kültür ve turizm tesisi yapılmasının önü açıldı.

Etiketler: yassıada
Okunma Sayısı: 2760
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    6.2.2016 11:47:18

    yaslı ada...gene yaslı ada olmuş...bunlar yeşillikten imar rantını anlar...sadece dünyevi dinciler bunlar...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı