"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yassıada'ya sadece müze yapılsın

18 Mayıs 2015, Pazartesi 12:38
Merhum Başbakan Adnan Menderes’in doğduğu yer olan Aydın'ın Çakırbeyli Köyü Muhtarı Mehmet Demir, Yassıada’nın imara açılmasına, otel ve kafeterya yapılmasına karşı olduğunu söyledi.

Yassıada’nın adının "yaslı ada" olduğunu, orada sadece müze yapılması gerektiğini belirten Demir, söz konusu projenin ülkede tepki çekeceğini savundu. Bazı Çakırbeyli’de köylüleri ise Yassıada’nın imara açılmasına destek verdi fakat eğlence yerleri yapılmasına karşı olduklarını belirtti.

Muhtar Demir, “Biz bu adanın adına Yassıada demiyoruz. Bizim için bu adanın adı yaslı ada. Yassıada’da ne üzüntüler yaşandı, ne acılar yaşandı. Ülke, büyük üzüntü ve sıkıntı çekti. Ben o günleri biliyorum, biz üzüntüyle yaşadık o günleri. Bütün insanların gözyaşı vardır o adada. O ada Yassıada değil, yaslı adadır, böyle bilinmesi lazım. Bu proje, ülkemizde tepki de doğurur. Buraya kafeterya, eğlence yerleri olursa biz bunu kesinlikle kabullenemeyiz. Adnan Menderes’i sevenler de kabullenemez. Menderes’in bugün sevgisi azalmıyor, artarak devam ediyor. Ben Menderes’in bir köylüsü olarak, bu tür projelerden çok büyük üzüntü duyarım. Şimdi, 'Menderes’in devamıyız' diye hep yola çıkıyorlar. Bugün Menderes’i ülkemizde sahiplenmeyen parti yok, herkes sahipleniyor. Bu da bize onur ve gurur veriyor.” dedi.

Yassıada’da yaşananların ülke halkını çok üzdüğünü vurgulayan Çakırbeyli Muhtarı Demir, “Buraya böyle şeyler yakışmaz. Yassıada’da yaşananlar canlandırılmalı, müze şekline getirilmeli ki Türkiye’de bir daha böyle bir şeylere hiç kimse tevessül etmesin. Bunlar, gelecek kuşaklara örnek olsun. Burası müze olsun. Bence imara açılmasın, bu şekilde kalsın, müze yapılsın. Burası demokrasi müzesi olsun.” şeklinde konuştu.

Adnan Menderes’e herkesin sahip çıktığını ancak muhtarlık yaptığı köyüne 20 yıldır Menderes için bir şey yapılmadığını söyleyen Mehmet Demir, “Biz burada öyle çabalar sarfediyoruz. 20 yılı geçkin muhtarım, Adnan Menderes’in köyüne müze yapmaya çalışıyoruz. Yapamadık. Şimdi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız yardım sözü verdi. Onlara nasip olacak herhalde bu görev. İnşallah bunu da görürüz. Adnan Menderes için anı salonu ve heykelini yaptıracağız.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1751
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • abdullah

    18.5.2015 12:54:10

    muhtar derken??

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı