"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yatırımcı hukuk güvencesi istiyor

10 Ağustos 2018, Cuma
EKONOMİDEKİ KRİZİ AŞMAK İÇİN YATIRIMCILARIN HUKUKLA İLGİLİ KAYGILARININ GİDERİLMESİ ŞART.

Hukukun Üstünlüğü

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: “Kısır döngüden çıkmak için yerli ve yabancı yatırımcıya güven verecek, insanımızı kaygılardan kurtaracak bir biçimde hukukun üstünlüğü sağlanmalı.”

Yanlış Siyasî Tercihler

akp eski Milletvekili Osman Can: “Ekonomide gelinen nokta sadece hatalı ekonomik tercihlerle açıklanamaz. Son üç yıldaki yanlış siyasal/anayasal tercihlerin sonuçlarını yaşıyoruz.”

***

Yatırımcı hukuk güvencesi istiyor

Ekonomide yaşanan kısır döngüden kurtulmak için yapılması gerekenleri söyleyen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Hem yerli, hem yabancı yatırımcıya güven verecek, insanımızın kaygılarını kurtaracak bir biçimde hukukun üstünlüğü sağlanmalı” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, dövizdeki önlenemeyen artış ve son ekonomik verilere ilişkin basın açıklaması yaptı.

Yaptığı açıklamada iktidarın yürüttüğü yanlış politikalar doğrultusunda ekonominin çözümsüzlüğe hapsedildiğini ifade eden Uysal, “Uzun yıllardır ‘beton ekonomisi’ ile büyümeye çalışan ve ciddi yapısal sorunlar içeren Türk ekonomisi, seçim kampanyası döneminde ‘çözüm biziz’ minvalinde sözler söyleyen iktidarın yürüttüğü basiretsiz politikalarla çözümsüzlüğe hapsedilmiştir. Dış politikada bizlerin de hak verdiği gerekçelerle ‘dünya 5’ten büyüktür’ diyen iktidar ve temsilcileri, dövizin 5’i geçmesine bu şekilde TL’nin erimesine aracılık etmiştir” diye konuştu. 

İktidar, hatalarını kabul etmemekte ısrarcı

“Ne acı ki döviz kuru, faiz ve enflasyon sarmalı ile ülkemiz ciddi bir ekonomik krizin eşiğine gelmiştir” diyen Uysal, “Histeri krizi diye tabir olunan psikolojik rahatsızlıkta hasta, içinde bulunduğu ruhsal bozukluktan bihaberdir. Hatalarını iletenlere karşı gösterdikleri ani ve asabiye seviyesi yüksek tepkiler de histeri krizi yaşadıklarının habercisidir. İktidar hatalarını kabul etmemekte dahası öfkesini kontrol edememekte ve bununla birlikte ülkeyi ekonomik bir krize doğru sürüklemektedir” şeklinde konuştu. 

Kambur kambur üstüne

Sıcak paraya dayalı yürütülen ekonominin, üretim ve ihracatın ithalata dayalı bir yapıya dönüşmesi sonucu, tamamen dışa bağımlı ve tehditlere açık hale gelindiğini söyleyen Gültekin Uysal şunları söyledi: “Ekonomideki yapısal sorunlara ve dengesizliklere bir de FED‘in faiz arttırımı ile başlayan dünya konjonktüründeki olumsuz gelişmeler eklenince, bugün maalesef ki mahkûm ettikleri dış finansman koşulları her geçen gün zorlaşmaya ve pahalılaşmaya başlamıştır. Dövizdeki rekor seviyeler bir yandan reel sektörün TL cinsinden yükümlülüklerini arttırırken, bir yandan da girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle enflasyon oranlarının da yükselmesine neden olmaktadır.”

“Türk halkı her geçen gün fakirleştiriliyor”

Enflasyondaki yüksek artışların halkın alım gücünü her geçen gün olumsuz etkilediğini, memur, emekli, işçi, çiftçi gibi dar gelirli kitleleri açlık sınırının bile altında bir yaşama zorladığını ifade eden Uysal, “Marketteki ve pazardaki enflasyon elleri yakmakta, vatandaş boş file ile evine dönmektedir. Vatandaşımız iktidarın yanlışları neticesinde aynı kalitedeki mal ve hizmetleri daha pahalıya tüketir hatta pahalıya nefes alır olmuştur” şeklinde konuştu.

Yapılması gereken hukukun üstünlüğünü sağlamak

Gülten Uysal, ekonomide yaşamakta olduğumuz kısır döngüden kurtulmak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Hem yerli hem yabancı yatırımcıya güven verecek, insanımızı kaygıların kurtaracak bir biçimde hukukun üstünlüğünün sağlanması, üretim ekonomisine dönülmesi, teşviklerin buna göre yeniden düzenlenmesi, bütçe disiplini, gereksiz yatırımların ertelenmesi/iptal edilmesi, TCMB ve özerk kurumların bağımsızlığının tesis edilmesi, bütçe disiplini, gelir-gider şeffaflığı ve denetimidir. Söz konusu tedbirlerin bir an önce alınması ve başarılı olunması dileğimizdir.”

FATİH KARAGÖZ - ANKARA

Okunma Sayısı: 3370
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı