"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yaya yolundan bisikletle geçen vatandaşa ceza kesildi

16 Ekim 2018, Salı 18:33
Manisa'da kaldırımda bisiklet kullanan bir kişiye "yaya yolundan bisikletle seyretmek"ten 235 lira trafik cezası kesildi.

Manisa'da kaldırımda bisiklet kullanan bir kişiye "yaya yolundan bisikletle seyretmek"ten 235 lira trafik cezası kesildi.

Manisa Tren Garı'ndaki işine bisikletiyle giden Ali Gül, iddiaya göre, görevli trafik polisinin uyarısıyla durduruldu.

Gül'e, Trafik Kanunu'nun 66. maddesine göre "yaya yolundan bisikletle seyretmek" ayrıca "polis memurunun ikazına uymamak" suçlamasıyla 235 lira trafik cezası verildi.

Ceza makbuzunu alan Ali Gül, gazetecilere, iş yerine gitmek için bisiklet yolu olmadığından kaldırımdan geçmek zorunda olduğunu, 15 yıldır her gün aynı yolu kullandığını, bugüne kadar hiç ceza almadığını söyledi.

Gül, karşılaştığı cezaya anlam veremediğini dile getirerek, "İşe gelirken kaldırıma çıktım. 50 metre kaldırımı kullanmak zorundaydım. Polis memuru beni durdurdu ve 'kaldırımı kullanamazsın' dedi. Bu yüzden ceza yazdı." dedi.

"Bisikletimi satsam 235 lira etmez"

Bisiklet yolu olmadığı için kaldırımı kullandığını öne süren Gül, "Halen gerçek olduğuna inanmıyorum, ben şaka diyorum. Bisikletimi satsam 235 lira etmez. 4 çocuk babasıyım, cezayı ödeyecek durumum yok. Birisi bana yol göstersin. Bisiklet benim her şeyim." diye konuştu.

Gül, cezaya itiraz edeceğini belirtti.

AA

Etiketler: Manisa, bisiklet, yaya, ceza
Okunma Sayısı: 3255
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı