"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yayın yasağı ters tepti

29 Kasım 2014, Cumartesi
TBMM’de 17 Aralık süreciyle bağlantılı olarak dört eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonunun çalışmaları konusundaki yayın yasağı ters tepti. Bazı yayın kuruluşları yasağa uymayacaklarını açıklarken, uygulanan sansür yolsuzluk şüphelerini pekiştirdi.

Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Güler, eski AB Bakanı Bağış ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine yayın yasağı getirilmesi aksi ile karşılık buldu. Bazı gazeteler ve internet üzerinden yayın yapan haber siteleri yasağa uymayacaklarını açıkladı. Yolsuzluk iddialarını araştıran soruşturma komisyonu’na getirilen yasak kamuoyundaki var olan yolsuzluk şüphelerini de pekiştirdi. Vatandaşlar “gizleyecek neyiniz var da yayın yasağı getiriyorsunuz?” diye sordu. 

Büyük bir siyasî hata

Soruşturma Komisyonu haberlerine yasak getirilmesi hükümete yakınlığı ile bilinen Ali Bayramoğlu tarafından da eleştirildi. Bayramoğlu Yeni Şafak’taki dünkü yazısında “Haklarında yolsuzluk iddiası bulunan 4 bakan için konulan yayın yasağı açık ve büyük bir siyasî hatadır. Yolsuzluk gibi kritik ve tartışmalı bir konuda, üstelik yargı üzerindeki siyasî baskı mevcut çatışma koşullarında tüm çıplaklığıyla ortadayken, alınan böyle bir karar, siyasî iktidarla bağlantılı olarak, yolsuzlukların üzerini örtme arayışı olarak değerlendirilir” ifadelerini kullandı. 

Konumlarını kullananlar var

AKP’nin hocası olarak bilinen Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı profesörü Hayrettin Karaman, AKP’de “ahlâk, ehliyet ve liyakat” seferberliği ilân edilmesi teklifinde bulundu. Karaman dünkü yazısında, şahsî çıkarları gereği partiye girip meşrû olmayan yollara başvuranların da olduğunu hatırlattı. Bu kesimlerle ilgili şikâyetini köşesine taşıyan Karaman, “Dindarlıkları gevşek olanlar helâle harama bakmadan, dindarlıkları az çok etkili olanlar ise işi bir şekilde kitabına uydurarak ve partideki konumlarını kullanarak menfaat sağlıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Yolsuzluğu eleştiren hâkim yargılanıyor

İstanbul Anadolu Adliyesi 14. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi Sevgi Övüç’ün, “Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 14 savcı az değil mi?” sözleri dolayısıyla ağır cezada yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyetine geçici başkan girdiği için sanık olan hâkim savunma yapmadı. Mahkeme ileri tarihe ertelendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı başbakanlığı döneminde ‘3 kuruş tazminata mahkûm ettiği’ kararla da bilinen Hâkim Sevgi Övüç, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının ardından hâkim ve savcıların kullanımında olan adalet.org adlı sitede bazı yorumlar yapmıştı. Bu yorumlarından biri de İstanbul Adalet Sarayı’nda terör bürosunda görevlendirilen 14 savcıyla ilgiliydi. Övüç, bu savcılarla ilgili “Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 14 savcı az değil mi?” ifadelerini kullanmıştı. İstanbul / cihan

Davutoğlu yasağı savundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dört eski bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine yayın yasağı konulmasına dair soru üzerine de konuyla ilgili iki hususa dikkat çekmek istediğini belirtti. Davutoğlu, TBMM’nin soruşturma komisyonlarının yaptıklarının, bir yargı faaliyeti olduğunu söyleyerek, “Özellikle bu konuya istinaden söylüyorum, Soruşturma Komisyonunun yaptığı bir yargı görevidir, yargı sürecinin bir parçasıdır. Yargı süreçleri hangi kurallara tabii ise onlar da o kurallara tabidir. Bunun hükümetimizle de herhangi bir, bu karar alma sürecinin bir ilişkisi yok. Türkiye Büyük Millet Meclisi Soruşturma Komisyonunun görevini en açık bir şekilde, kurallara uygun şekilde yapması konusunda herkesin sabırla davranması faydalı olur” diyerek yayın yasağını savundu. Ankara / aa

Okunma Sayısı: 2302
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin ŞAHİN

    29.11.2014 01:53:00

    GİZLEYECEKLERİ ÇOK ŞEY VAR DEMEKKİ. VE DE YASAKÇI ZİHNİYETE SAHİP OLDUKLARINI AÇIKÇA GOSTERMİŞ OLUYORLAR..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı