"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yazarımız Meryem Tortuk Hakk'ın rahmetine kavuştu

31 Mayıs 2016, Salı 10:04
Yazarlarımızdan Meryem Tortuk vefat etti. Tortuk, 11 yıl önce yakalandığı kanser hastalığı sonucu rahmete yürüdü.

Tortuk'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Yeni Asya camiamıza Cenab-ı Allah'tan sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Meryem Tortuk'un son yazısı:

http://www.yeniasya.com.tr/meryem-tortuk/sevgili-oglum-sevgili-kizim-siz-sadece-okuyun_300057

Meryem Tortuk hastalığa yakalandığını okurlarına 2005 yılında yazdığı şu yazı ile duyurmuştu:

KANSER 

Bir gün kalkıyorsunuz ve vücudunuzda bir değişiklik fark ediyorsunuz. Elbette aklınıza şüpheler üşüşüyor. Sonra bir hastane koridorlarında buluyorsunuz kendinizi. Ultrasonlar çekiliyor. Tetkikler yapılıyor. Sonrasında size ameliyat öneriliyor. Biyopsi gerekli çünkü. Aklınızda güzel şeyler var. Asla hiçbir şekilde olumsuz düşünmek istemeseniz de; “Acaba?” diye bir soru takılıyor zihninize. Oluşan bir kitle var vücudunuzda ve bu bir operasyonla alınıyor. Biyopsi raporu için bekliyorsunuz. Beklerken umudunuz hâlâ canlı. Asla düşünmüyorsunuz zaten böyle bir şeyi. Biyopsi raporunu elinize alıyorsunuz ve aklınıza getirmek istemediğiniz, “Dost ve düşmandan uzak olsun” dediğiniz kanser gerçeğiyle karşılaşıyorsunuz. İlk sığındığınız şey gözyaşlarınız oluyor. Hiçbir şey hissetmiyorsunuz, sadece duru bir gözyaşı akıyor gözlerinizden. Kendinizi tutamıyorsunuz. Sonra, Allah’a sığınıyorsunuz. Hayatı yeniden bir sorgulama süreci başlıyor içinizde. 

Bu zamana kadar hayatınıza dair kurduğunuz bir çok cümlelerin birer fiyasko olduğunu fark ediyorsunuz. Yaşamadan cümle kurulabileceğini de yaşıyorsunuz böylece. Hayatın kısalığını fark ediyorsunuz sonra. Hiç olmayacak dediğiniz şeylerin bir gün gelip kapınızda duracağını. Sığındığımız sağlam kaleler birer sanal gerçeklikten öteye gitmiyor. 

Ne çok konuştuğunuzu, ama konuştuğunuz şeylerin çok azını yaşadığınızı fark ediyorsunuz hayretle. 

Kalbinizi nefsinizin eline ne kadar çok verdiğinizi fark ediyorsunuz. Sonra ruhunuzun farkına varıyorsunuz. O sonsuz ve ebedî varlığın eşyadaki esmâsına ruhun kalbe yansımasıyla bakıyorsunuz. Farklı anlamlar ve farklı boyutlar. Buutsuz boyut… 

İnsan neyle esirgendiğini bilemez. 

Son birkaç gündür bu gerçekle yüzleşiyorum. Bir hastalık ne kadar çok değiştirirmiş meğer insanın içini. Yeniden yapılandırıp, zenginleştirirmiş. Tabiî ki sizleri esirgesin Rabbim. Hasta olmadan, nefsimizin elinde hastalanan kalbimizi görebilmeyi nasip etsin. 

Hepinizden duâ istiyorum.

Haber Merkezi

Etiketler: meryem tortuk, vefat
Okunma Sayısı: 11694
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mikail yaprak

    1.6.2016 16:46:29

    Meryem Tortuk kardeşimiz kansere yakalandığında gazetede çıkan KANSER VE ÜMiT başlıklı makalemin sonunda uzun bir şiirimin şu bölümüne de yer vermiştik: "Hoş geldin vücuduma ey davetsiz misafir! Hakk’tan emir aldıysan, çekinme içeri gir! Davet etmedim gerçi, öyleyse gönderildin… Vazife aşkıyla mı vücudumda dirildin? Rabbimden almamışsan ölümüm için emir, Bin bunca şiddetinle istersen içime gir! Ey musibet, ey maraz sen bir halt edemezsin! Mücadelemde asla beni alt edemezsin!" Onun şimdi Nurlara gark olmuş halini tasavvur bile edemiyoruz. Rahmet ve dua ile daima yad edilecektir.

  • Hüseyin ŞAHİN

    31.5.2016 13:55:44

    Rabbimiz gani gani rahmet eylesin,kabrini pürnuur,mekanı cennet,cennetül firdesde habibullaha ,hz.hatice,fatıma ve ayşe validemize .komşu eylesin.İnşaAllaaaahhh.. Ne mutlu ona ki, dünya imtihanını hem hizmetleriyle, hem de amansız hastalığıyla İnşaAlllaaaahhhhh başarı ile tamamladı. ...Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Zahmet bitti Ücret almaya gittiiii....

  • Garib Doğu

    31.5.2016 13:19:58

    Rabbim gani gani rahmet etsin.Kabrin arkasındaki nurani kafileye ilhak eylesin.Kabir azabından korusun.

  • Abdurrahman KOÇAK

    31.5.2016 13:19:39

    Cenabu Hak Rahmet eylesin...

  • necati

    31.5.2016 12:38:55

    Birimiz ahirette birimiz dunyada olsak nurcular hep beraberdir inşallah. Allah rahmet eylesin.

  • Zübeyir

    31.5.2016 11:36:39

    Allah rahmet eylesin. Çok hakikattar ve manidar bir yazıydı, ilk yayınlandığında okumuştum. Yine okuduk ve ardından Fatiha..

  • Latif Salihoğlu

    31.5.2016 11:28:19

    Yalnızdı, garipti, gurbette yaşadı; hakiki, daimî, nurlu, sürûrlu bir gurbete gitti. Cenâb-ı Hak, onu yanına aldı... İnna lillah, veinna ileyhi râciûn.

  • cemal özkaya

    31.5.2016 09:25:10

    allah rahmet eylesin. günahlarından arınmış olarak gitmiştir inşaallah.

  • Hüseyin Çetin

    31.5.2016 08:06:01

    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Cenab-ı Allah yakınlarına sabr-ı Cemil ihsan eylesin.

  • CESUR ADAM

    31.5.2016 05:28:22

    Mevlam gani gani rahmet eylesin,kabrini pürnuur,mekanı cennet,cennetül firdesde habibullaha ,hz.hatice,fatıma ve ayşe rah.komşu eylesin.

  • Ali

    31.5.2016 01:43:50

    Rabbim rahmetine en ecmel şekilde mazhar eylesin.

  • İsmail ÖNGEL

    31.5.2016 01:39:10

    Allah rahmet eylesin mekanı cenneti Âlâ olsun...

  • Ayse Nur

    31.5.2016 00:17:05

    Rahmeti gani Rabbi Rahim; lutfu,ikrami,merhametiyle muamele eylesin duamizdir. Guzel gunlerde gitti,guzel yerlere gitti insaallah..geride kalan tum ailesine sabr-i cemil dilerim.

  • Mehmet Çetin

    30.5.2016 23:39:17

    Allah rahmet eylesin. Kabri pürnur, makamı Cennet olsun. Rabbim, Peygamberimize (asm) ve Üstadımıza komşu eylesin.

  • Sefer akgul

    30.5.2016 23:26:45

    Allah rahmet eyler.zira o şehide oldu

  • Hilal

    30.5.2016 22:59:51

    ALLAH rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

  • Toygar

    30.5.2016 22:55:34

    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet, komşusu Hz.Fatıma ve Hz Peygamberimiz (a.s.m.) olsun. Amin.

  • Mustafa Işıldak

    30.5.2016 20:08:58

    Allah rahmet eylesin.

  • kubilay

    30.5.2016 19:46:29

    "Ellezine iza esabethüm musibetün kalu inna lillahi ve inna ileyhi raciun"Sadaka Allah'ul Aziiim.Rabbim merhametiyle muamele eylesin, camiamızın başı sağ olsun,mekanı Cennetül Ala olsun,Münker nekire risale-i nurla cevap vermeyi Rabbim nasip etsin inşaAllah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı