"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni Asya'dan bir güzel hizmet daha: 100 Soruda Kurban İbadeti

18 Eylül 2015, Cuma 16:00
Kurban ibadetiyle ilgili 100 adet sorunun cevaplarıyla birlikte verildiği bir eser.

Kitapta sırasıyla “Kurban İbadetine Genel Bakış”, “Sorularla Kurban” ve “Bayrama Doğru” bölümleri bulunuyor. 

Kitabın kapak yazısı ise şöyle: 

“Kurban, İslâmiyet’in yüzyıllar boyu en önde gelen ibadetlerinden biridir. Günümüzde de Müslümanlar bu ibadeti yerine getirebilmek için gayret gösteriyorlar. Kurban ibadetinin anlam ve önemi…

İslâm tarihi boyunca kurban nasıl anlaşıldı, nasıl yerine getirildi? Kurban ibadetinde Hz. İbrahim (as) ve Hz. İsmail (as) nasıl bir yere sahip? Hangi hayvanlar kurban olur? Kurban hangi durumlarda kesilir? Kurban ibadetinin maddî-manevî ve toplumsal yönleri nelerdir?..  Bu ve benzeri 100 önemli soruya verilen cevaplar…”

Yazar: Yeni Asya İlahiyatçı Yazarı Süleyman Kösmene
Ürün Kodu: 3238
Türü: İslam
Barkod / ISBN: 978 975 525 604-7
Sayfa Sayısı:120
Ebat: 13.5 x 19.5 cm
Fiyatı: 6.50 TL


“(…) İlâhiyatçı yazarımız Süleyman Kösmene, kurban ibadeti konusunda akıllara gelmiş ve gelebilecek soruları toplayıp bir kitap hâline getirdi. Hem kurban edilmeye uygun hayvanlara dair, hem kurbanın hangi günlerde kesilebileceğine dair, hem de hangi durumlarda kurbanın kesileceğine dair soruları cevapladı. Bunlardan başka, bu konuyla ilgili akılları meşgul eden birçok soruyu aydınlattı. 

“Kitapta cevaplanan soruları zaman zaman hepimiz dost meclislerinde konuştuğumuz hâlde, maalesef tereddütler yaşıyoruz. İşte bu kitap, pratik bir kılavuz olması bakımından her an elimizin altında olacak.”

Kurban ve Hac İbadetleri

Ekrem Özden’in hazırlayıp sunduğu Fıkıh Köşesi Programı’na katılan Yeni Asya Gazetesi Fıkıh Günlüğü Yazarı İlahiyatçı Süleyman Kösmene,  Kurban ve Hac İbadetleriyle ilgili çeşitli sorularımızı cevaplandırdı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2809
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı