"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni Asya'dan dev bir hizmet: Risale-i Nur Kur’an’ın Malıdır, Tekelleştirilemez!

14 Eylül 2015, Pazartesi 14:46
Risale-i Nur basımına geçen yıl Nisan ayı başından itibaren uygulanan keyfî bandrol engeli ve ardından torba kanuna tıkılan bir madde ile getirilen devlet tekeline karşı Yeni Asya kararlı bir mücadele verdi.

Bu mücadelenin belgeleri, süreç boyunca hazırlanan oldukça önemli bir nitelik taşıyan yayınlar.

Ancak şimdiye kadar söz konusu yayınların derli toplu halde bir araya getirildiği bir doküman ihityacı gözlemleniyordu. Yeni Asya, bu doğrultuda konuyla ilgili olarak büyük bir ihtiyaca cevap verecek mahiyette hazırlanan çok önemli bir çalışmayı çok yakında okuyucularıyla buluşturacak.

Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz’ün hazırladığı “Risale-i Nur Kur’an’ın Malıdır, Tekelleştirilemez” adlı kitap önümüzdeki günlerde elinizde olacak inşaallah.

Kitap 7 bölümden oluşuyor:

1- Risale-i Nur ve Diyanet.
2- Risale-i Nur ve devlet.
3- Bandrol: Koruma mı, müdahale mi?
4- Bandrolden sonra devlet tekeli.
5- Devlet tekeli mahkemelik.
6- Risale-i Nur ümmetin malıdır.
7- Risale-i Nur’a ilişmeyiniz.

Konuyla ilgili olarak başından bugüne yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği kitap, Yeni Asya’nın prensiplere dayalı duruş ve yaklaşımını özlü şekilde yansıtan bir belge niteliğinde.

Cep boyu 138 sayfa olarak hazırlanan kitap, Yeni Asya okurları için gelişmeleri hatırlatma ve bilgi tazeleme vesilesi olacak bir kaynak.

Kitabın, konuya dair bilgilenmek isteyenlere ya da doğru ve yeterli bilgiye sahip olmayıp kulaktan dolma rivayetlerle eleştiride bulunanlara özellikle ulaştırılmasını da tavsiye ediyoruz.

Devlet tekeli maddesinin AYM, bu kanuna dayanarak çıkarılan hükümet kararnamesinin Danıştay kararıyla iptal edildiği bir aşamada, kitabın bu mücadeledeki haklılığımızı belgeleyen bir vesika olarak da ilgiyle okunacağına ve istifadeye vesile olacağına inanıyoruz.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 5452
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • .

    27.11.2015 09:19:49

    Diyanet dairesi Nurları himaye etmek hakikî bir vazifesidir Diyanet dairesi Meşihat-ı İslâmiye gibi yalnız Türkiye'nin din muallimi değil belki umum âlem-i İslâm'a Meşihat-ı İslâmiye yerine alâkası nezareti münasebeti var. Emirdağ-2-181

  • HAKİKAT ACI

    14.9.2015 18:25:26

    YENİ ASYA bir ONURLULAR HAREKETİDİR.YENİ ASYA haksızlık,zulüm,adaletsizlik yapan haydutca idare etmeyi iş sananlara MÜSBET VE HAKLI YOLLARLA VERİLEN MÜCADELEDE NUMUNEİ EMSALDİR. TEBRİK EDER,MUVAFFAKİYETLER DİLERİM.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı