"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni Asya en sosyal gazeteler arasında

19 Haziran 2016, Pazar 14:32
Dijital diplomasi ve dijital varlık reytingi konusunda dünya çapında otorite kabul edilen Diplomacy.Live, Türkiye’de ulusal yayın yapan 30 televizyon, 30 radyo, 38 gazete ve 10 haber sitesini kapsayan Medya Dijital Varlık Reytingini açıkladı. Yeni Asya, Twitter’ı en iyi kullanan gazeteler arasındaki birinciliğini diğer 8 gazete ile birlikte paylaştı.

Medya Dijital Varlık Reytingi’nin televizyon bölümü için 23 alanda 146 kategoride, radyolar için 25 alanda 138 kategoride, gazeteler için 30 alanda 143 kategoride, haber siteleri için 17 alanda 118 kategoride değerlendirmeler yapıldı.

Bu parametreler kapsamında dünyada ilk kez her yönüyle puanlanan dijital varlıklar 3 ana mecra olan internet sitesi, sosyal medya hesap ve sayfaları, mobil uygulamaları kapsıyor. Dijital Varlık Piramidi’ndeki tüm katmanların ağırlıklandırılarak sıralandığı Medya Dijital Varlık Reytingi için toplamda 108 medya kuruluşu değerlendirildi.

Twitter’da ilk sıra 9 gazetenin…

Twitter, gazeteler arasında en iyi kullanılan dijital varlık olarak dikkat çekti. İlk sırayı Yeni Asya ile birlikte 8 gazete daha paylaştı: Akşam, Birgün, Fotomaç, Habertürk, Sözcü, Star, Takvim ve Yeni Şafak.

Sıralama neye göre belirlendi?

Sıralama; hesap varlığı, güncelliği, kapak fotoğrafının varlığı ve uygunluğu, onaylanmış hesap olup olmadığı, gizli hesap olup olmadığı, açıklama olup olmadığı; tweet, takipçi, takip, listelenme sayısının baz ortalamanın üzerinde olması; dil, konum, saat dilimi ayarlanın doğruluğu; takipçi/takip eden oranı, 1.000 takipçi başına listelenme sayısı, yaptığı ve aldığı retweet, bahsedilme oranı, günlük ortalama paylaşım, cevaplama, tweetlerin cevaplara oranı, link sayısı, tweet başına link sayısı, hashtag sayısı, tweet başına hashtag sayısı, RT oranları, beğenilme oranlarının baz ortalamanın üzerinde olup olmadığı değerlendirildi.

Haber: Mücahit Çakır / [email protected]

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 4137
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa Işıldak

    19.6.2016 16:41:01

    Tebrikler Son Kale Yeni Asya'ya....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı