"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni Asya, Kültür-Sanat ve basın ödülüne layık görüldü

29 Ocak 2015, Perşembe 11:15
Memur-Sen tarafından düzenlenen “Kültür-Sanat ve Basın Ödülleri” sahiplerine verildi.

Kamu sendikacılığının ve sivil toplum örgütlerinin gelişimine sağladıkları katkılarından dolayı verilen ödüllere, Yeni Asya Gazetesi de layık görüldü. Ödülü gazetemiz adına Ankara Temsilcimiz Mehmet Kara aldı.

Otel İç Kalede düzenlenen törene, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, gazeteciler, sendika üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Törende ayrıca şair ve yazar Nuri Pakdil'e onursal ödül takdim edildi.

GÜNDOĞDU: ÖDÜL ALANLARIN DURDUKLARI YER ÇOK ÖNEMLİ

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ödülü hak edenlerin aldığı bir programı düzenlediği için Kültür Memur-Sen’e teşekkür etti. Mehmet Akif İnan ve diğer öncülerin taşıdıkları bayrağı ileriye taşımak istediklerini belirten Gündoğdu, “Bizim devraldığımız miras emeğin, özgürlüğün, insanı birlikte ele almayı gerektiriyor. Mehmet Akif İnan ağabeyimiz ve diğer öncülerimizin ileriye taşıdığı bayrak emeğin insanlığın hak ettiği değeri alması ötekileştirmenin olmadığı bir ortamda yer almanın adıdır” diye konuştu.

Ödüle layık görülen basın emekçilerinin medeniyet vurgusuyla durdukları yerin çok önemli olduğunu belirten Gündoğdu, “Ödül alan arkadaşlarımız Hz. Mevlana’nın pergel metaforunu baz alarak hareket ediyor, bir ayağı kendi medeniyetinde sabit diğer ayağı dünyadaki toplumsal sorunlara duyarlı bir şekilde yaklaşıyorlar. Türkiye’nin inşası yolunda gösterdikleri dik duruştan ötürü de tebrik ediyorum” dedi.

MECİT ERDOĞAN: MEDENİYET DE KÜLTÜRÜ AYAKTA TUTAR

Kültürün bugüne kadar vesayetin yeniden üretilmesi aracı olarak, kültürün millete küfretmenin bir yolu olarak kullanıldığını söyleyen,  Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ise konuşmasında “Kültürümüzü, medeniyet değerlerimizi korumak ve yaşatmak bu aziz milletin evlatlarına emanettir. Kültür, medeniyete zemin hazırlar. Medeniyet de kültürü ayakta tutar. Medeniyet ile kültür arasındaki bağlılık öyle bir şeydir ki, onları birbirinden ayırmak, her ikisini de inkâr etmek anlamına gelir. Kültürü biz asli amacına uygun olarak kullanmanın mücadelesini vereceğiz” diye konuştu.

İSLÂM MEDENİYETİNE SAHİP ÇIKALIM

İslam medeniyetinden kalan mirasa toplum olarak sahip çıkma çağrısında bulunan Erdoğan, “İslam kültür ve medeniyeti sanat ve estetiğin şaheserleriyle asırlara damgasını vurmuştur. Nitekim bilgi ve hikmetin, taşa, tuğlaya sindiği estetik harikası camiler, nağmeden gönüle dökülen musikiler, bilinçli dindarlığın ilim aşkıyla şekillendirdiği külliyeler, olabildiğince naif bir dindarlık anlayışının izini taşıyan nice mimari eserlerle İslam sanatı, bir dantel gibi arzın dört bir yanında işlenmekle kalmamış, aynı zamanda öte dünyadan inşirahlarla ruh ve gönüllerin manevi ikliminde de derin izler bırakmıştır. Şimdi o izleri yeniden hatırlamak, hatırlatmak zorundayız” dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1495
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • TOYGAR

    29.1.2015 15:44:02

    Tebrik eder, muvaffakiyet burcunda daim olmasını niyaz ederim.

  • Garib Doğu

    29.1.2015 15:07:10

    Yeni Asya'yı tebrik ediyor,daha nice sahalarda başarı göstererek ödülller almasını diliyorum.

  • bilal özmen

    29.1.2015 12:41:34

    tebrikler

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı