"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni Asya neden engelleniyor?

25 Nisan 2017, Salı 09:00
OHAL’de cezaevi yönetimleri de keyfî yasaklarla mağduriyetler oluşturmayı sürdürerek Yeni Asya Gazetesi’nin cezaevlerine girişi engelliyor. Adalet Bakanlığına soruyoruz; “Gazetemizin cezaevlerine neden engelleniyor?”

OHAL’de yaşanan hukuksuzluklara her geçen yenileri ekleniyor. Cezaevlerindeki keyfi yasaklar da artarak devam ediyor. Yeni Asya Gazetesi’nin cezaevlerine girmesine  yönelik yasaklar, Ankara, Adana, İzmir, Trabzon, İstanbul, Ağrı, Van, Kars, Batman, Denizli gibi birçok şehirde gerekçe belirtilmeden uygulanıyor. Konuya ilişkin konuşan Avukat Mustafa Özbek, “Bu, Yeni Asya Gazetesi’ne referandum ve hukuk mücadelesi sebebiyle yapılan baskılardan biridir. Tamamen keyfi olan bu kararlar hukuk devleti ilkesini de zedelemektedir” dedi. 

Her gün yeni bir engelleme

Birçok cezaevinde Cevşen, Risale-i Nur gibi eserlerde yasaklı kitap konumuna düşürülürken, Yeni Asya Gazetesine yönelik benzer keyfi yasaklamalar, 10 Nisan 2017 itibariyle, Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi, Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi, İzmir E Tipi Kapalı- Açık Cezaevi, Ankara Kapalı Açık Cezaevi, Ankara Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü, Antalya Yarı Açık ve Kapalı Cezaevleri, Trabzon Cezaevi İş Yurdu Müdürlüğü, Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi, İstanbul 2 Nolu F Tipi İş Yurdu, İstanbul 2 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu, İstanbul 1 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu, Ankara Yenikent F-1 Cezaevi, Ankara Sincan T Tipi Kapalı Cezaevi, İstanbul 7 Nolu Cezaevi, İstanbul 3 Nolu Cezaevi, İstanbul 1 Nolu Cezaevi, İstanbul 2 Nolu Cezaevi ve İstanbul Silivri Kapalı Cezaevi, Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevi, Ankara Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi gibi Cezaevlerinde de uygulanmaya başladı. Bayilerden ve gazete yönetimlerinden edinilen bilgilere göre keyfi yasaklar Cumhuriyet, Sözcü, Şok, Korkusuz gazeteleri içinde uygulanıyor.

Savcılıklara şikâyet edilmişti

Hukukî hiçbir dayanağı olmayan yasakları uygulayan cezaevlerinden Şakran 3 Nolu T Tipi Cezaevi, Tavşanlı T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, İzmir 1 Nolu F Tipi Cezaevi, İzmir 2 Nolu F Tipi Cezaevi, Sakarya L Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu, Van F Tipi yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yönetimleri hakkında hem Adalet Bakanlığı’na hem de ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunulmuştu. 

Okunma Sayısı: 5312
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Aysun

    26.4.2017 08:06:17

    Esim ögretmen giresun e tipi kapali infaz kurumunda 9 aydir tutuklu orda da gazateniz yasakmis esim uzulerek anlatti

  • HÜSEYİN İLHAN

    25.4.2017 12:24:01

    YENİASYA nın hakikatları haykırmasından rahatsız olanların engelleri bunlar.Bu yasakların kanuni dayanağı yok ve olmasıda namümkün.Ülke demokrasi açısından 150 yıl geriye gitmiştir.

  • ozkan

    25.4.2017 02:08:55

    Nedeni çok açık... sizlerin daha fazla kitleler tarafından yazılarınızın okunmasına bir kesim elinden geldigince engel olmak istiyor

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı