"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni Bakan da 'adalet' dedi

21 Temmuz 2018, Cumartesi 01:32
Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim ile ilgili düşüncelerini açıklarken, eğitimde temel kavramının adalet olacağını söyledi ve “şeffaf olmak istiyoruz” dedi.

“ADALETİ ŞİAR EDİNECEĞİZ”

Medya temsilcileriyle buluştuğu toplantıda konuşan Millî Eğitim Bakanı Selçuk, "Temel kavramımız adalet olacak. Ana planda tuttuğum en önemli şey adalettir. Bakan olmaya değil gören olmaya çalışacağım. Bunu yaparken adaleti şiar edineceğim” dedi.

“ARTIK KİMSEYE SÜRPRİZ YOK”

2 ay içerisinde 3 yıllık bir program açıklayacaklarını söyleyen Selçuk, "Hangi ay, hangi sene ne yapmak istediğimizle ilgili program sunacağız. Hiçbir öğrencimiz, hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek” diye konuştu.

“PERFORMANS SİSTEMİ KALKACAK”

“Öğretmen bizim önceliğimiz olacak” diyen Selçuk, öğretmenlere de “performans sisteminin” kaldırılacağı müjdesini verdi. Selçuk, öğretmenlere sağlık özrü konusunda bir kolaylık, rahatlama getirileceğini bildirdi.

***

Temel kavramımız adalet olacak

 

MillÎ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk kez kameralar karşısına geçti ve “Temel kavramımız adalet olacak” dedi.

Kabine de ki ‘en umut bağlanan isim’ olarak nitelendirilen yeni Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitimde yeni bir dönem başlatacaklarını açıkladı. “Masanın üzerindeki tuzluğu değiştirerek ‘sistem değişti’ demeyeceğiz. Masayı yeniden inşa edeceğiz” diyen Selçuk, “2 ay içerisinde 3 yıllık bir program açıklayacağız. Hangi ay, hangi sene ne yapmak istediğimizle ilgili program sunacağız” ifadesini kullandı.

Önceliklerimiz olacak

Selçuk, eğitim sistemini değiştirmelerinin biraz zaman alacağını ifade etti. Bu süreçte temel kavramlarının adalet olacağını belirten Selçuk, sözlerine “Ben bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım. Bunu yaparken adaleti şiar edinmek vurgulamak istediğim şey. Bizim önceliklerimiz olacak. dezavantajlı çocuklar, öğretmenler önceliklerimiz olacak. Veriye dayalı bir politika üreteceğiz” diye devam etti.

‘Biraz zaman verin’

Türkiye’de eğitim sisteminin yıllar içinde birçok kez değiştirilmesine dikkati çeken Selçuk, “Bize biraz izin verin. Biz biraz çalışalım. Hemen yapmamızı isterseniz yine hata yaparız. Bu inanın 50 yıllık mesele. Bir kültür. Biz bu kültürü değiştirmek istiyoruz” dedi. Öğretmen performans sisteminin de uygulanmayacağını belirten Selçuk, “Öğretmen performansıyla ilgili ilân edilen şeyin işlevsel olduğunu düşünmüyorum ve böyle bir şeyi Bakanlık olarak uygulamayacağız” açıklamasını yaptı. 

 

DHA

Okunma Sayısı: 3939
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı