"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni havalimanının adı belli oldu

29 Ekim 2018, Pazartesi 18:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "İstanbul Havalimanı'nın tüm dünyaya, bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum." dedi.

İsmi "İstanbul" oldu

Yeni havalimanının isminin "İstanbul Havalimanı" olduğunu açıklayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"İstanbul bizim sadece en büyük şehrimiz değil, aynı zamanda ülkemizin en değerli markasıdır. Paha biçilmez bu şehre yaptığımız böylesine bu büyük eser işte bunun için adını İstanbul verdik.

'İlk etabı 90 milyon kapasiteli'

İstanbul Havalimanı'nın tüm etapları bittiğinde yolcu kapasitesinin 200 milyona kadar çıkabileceğini belirten Erdoğan, şunları aktardı:

"İlk etabı yılda 90 milyon yolcu kapasitelidir. Bu, tüm etaplar bittiğinde 150 milyona yükselecek, gerekirse 200 milyona çıkartılabilecektir."

'Türkiye barış, huzur ve güveliğin sembolü haline gelmeye kararlıdır'

Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaya kararlı olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaya, bölgesinde ve dünyada barışın, huzurun, güvenliğin, refahın sembolü haline gelmeye kararlıdır. Bölgemizdeki ve dünyadaki tüm dostlarımıza sesleniyorum; gelin hepimiz için huzurlu, güvenli ve müreffeh bir geleceği birlikte inşa edelim."

AA

Okunma Sayısı: 1750
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    29.10.2018 20:26:40

    Güzel bir isim. Istanbul havaalani. Derhal bir kanun cikartilsin bu isim degistirilemez ve degistirilmesi teklif edilemez diye. Madem Darbe Anayasasinda böyle bir sart kosulabiliyor mutlaka bu Istanbul Airport icin de yapilsin. MILLETE GINA USANCLIK VEREN ISIMLER ARTIK BIR SON BULSUN!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı