"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni suçlama: ByLock’lu telefondan aranmak

24 Mayıs 2017, Çarşamba 20:43
15 Temmuz’dan sonra yapılan araştırmalarda 200 binin üzerinde kişinin ByLock kullandığı tesbit edildi.

Cumhuriyet soruşturmasında gözaltına alınan ve tutuklanan hiç kimsenin telefonunda ByLock uygulaması tespit edilmedi.

Ama yeni bir suçlama getirildi: “Telefonunda ByLock olan biri seni aramış!” Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı yazı dizisinde şu ifadeler yer aldı: “Bu mantığa göre darbe girişimi dâvâsından yargılanan Cumhuriyet soruşturması savcısı Murat İnam’ın telefonla aradığı herkes ‘FETÖ’ suçlusu. Son 10 yıla dönük iletişim irtibatları araştırılsa ByLock kullanıcısı veya soruşturulan FETÖ şüphelileri ile iletişim kurmamış tek bir AKP’li kalmayacağı açık. Her şey bir yana telefonla görüşme yapacağınız kişilerin ByLock kullanıp kullanmadığını ya da FETÖ’cü olup olmadığını araştırma yükümlülüğünüz olamaz. Yandaş gazetelerin “ByLock irtibatı” olarak sundukları raporda neler vardı sorusundan önce “raporda olmayanlarla” başlamak gerekiyor. ByLock yüklü olduğu iddia edilen telefon numaraları ile ya da FETÖ şüphelileri ile iletişim irtibatının ne olduğu çoğu yerde belirtilmiyor. Bazı irtibatlar için “görüşme” ifadesi kullanılmış ama geriye kalan yüzlerce “irtibat”ın konuşma mı mesajlaşma mı yoksa sadece rehbere kayıtlı numara mı olduğu konusunda hiçbir bilgi verilmemiş. Bu bilginin verilmemesi ve üstelik buna rağmen “irtibat” ifadesinin kullanılması dikkat çekici. Böylece soruşturma makamları tek taraflı gönderilen mesajları dahi “irtibat” ifadesiyle rapora koyabildiler.”

Etiketler: bylock
Okunma Sayısı: 4564
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kim doğru

    25.5.2017 07:52:40

    Suç yok ortada suç esas suçlular belli kılıçdaroğlu ve başbuğunda dediği gibi kontrollü ve başarısızlık için planlanmış güzel bir oyun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı