"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni yıla mahsur kaldıkları araçlarında girdiler

01 Ocak 2015, Perşembe 09:06
Kar nedeniyle yaklaşık 40 saattir İstanbul-İzmir karayolunda mahsur bulunan vatandaşlar 2015 yılına araçlarının içinde girdi.

Bu arada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay Balıkesir Şubesi yetkilileri yolda mahsur kalan vatandaşlara kumanya, battaniye, bebek bezi ve su dağıttı.

İstanbul-İzmir karayolunun Balıkesir Akhisar arasında kalan bölümü, dün öğlen saatlerinden bu yana ulaşıma kapalı. Karayolları ekipleri yolun açılması için çalışmalarını sürdürürken, Gelenbe mevkiine ulaşılamıyor. Yaklaşık 40 saattir Balıkesir-Akhisar arasında yolun açılmasını bekleyen vatandaşlar, duruma tepki gösteriyor. Yer yer diz boyu karın görüldüğü bölgede çok sayıda araç kara gömülmüş durumda. Birçok vatandaşın araçlarını yolun ortasında bırakıp gittikleri dikkati çekiyor. Bazı araçlar ise neredeyse tamamen kar altında. 

Bazı vatandaşlar, saatlerdir kendilerine ulaşılamadığını belirterek, su ihtiyaçlarını kar ile karşıladıklarını söyledi. Eşi ve çocuklarıyla saatlerdir yolun açılmasını bekleyen Karayolları Genel Müdürlüğü'nden emekli Ahmet Karapınar, "Karayollarına 28 yıl hizmet verdim. Karayollarındaki görevlileri aradım, hepsi özveriyle çalıştıklarını söylediler. Çalışan taşeron firmanın bu işi bilmediğini, senelerdir söylüyoruz." dedi.

Gebze'den dün yola çıktığını belirten TIR şoförü ise, 2015 yılında Adana'ya varacağını söyledi.

Balıkesir Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan da yolda kalanlara yaptıkları yardım ile ilgili olarak, "Yılbaşında insanlar evinde keyif sürerken, Kızılay olarak yolda kalmış, darda kalmış insanların yardımına koşmak için yollara düştük. Kar diz boyu. İnsanlar 40 saattir yolda mahsur ve mağdur kalmışlar. İnsanların yeme, içme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Arzu ediyoruz ki, yol biran önce açılsın." dedi.

Kızılay Şube Müdürü Süleyman Kara ve diğer çalışanlar yanlarına aldıkları kumanyaları kilometrelerce uzayan araçlardaki vatandaşlara tek tek dağıttı.

Etiketler: kızılay, yol, yeni yıl, mahsur
Okunma Sayısı: 1066
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı