"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yenişehir'de tehlikeli gerginlik

11 Eylül 2015, Cuma 09:25
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde terörü protesto eden grup ile HDP'liler arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralandı.

Polis kavgaya karıştığı iddiasıyla 6 şüpheliyi gözaltına aldı. 

Yenişehir'de dün gece terörü protesto eden grup HDP ilçe binasına yürüyünce gerilim yaşanmıştı. İki grup arasında taş ve sopaların kullanıldığı kavgada bazı işyerlerinin camlarının kırılmıştı. Polis taraflara müdahale ederek grupları dağıtmıştı. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen aileler ile mevsimlik işçilerin yoğun olduğu Yenişehir'de önceki gece yaşanan gerilim dün gece de devam etti. Bursa ve Sakarya Emniyet Müdürlüklerinden takviye ekiplerin gönderildiği ilçede, akşam saatlerinde toplanan 400 kişilik kalabalık Heykel'den, Saat Kulesi'ne yürüdü. Bu sırada HDP ilçe binasının yer aldığı Saat Kulesi yakınlarında HDP'li 200 kişiden oluşan grup toplanınca polis ve jandarma taraflar arasınd barikat kurdu. Olay yerine gelen Yenişehir'in Ak Partili Belediye Başkanı Süleyman Çelik görüştüğü grupları ikna edemedi. Bir birbirlerine taş atan karşıt görüşlü iki gruba polis biber gazı ve TOMA'lar ile müdahale etti.

Olaylar sırasında nereden ateşlendiği henüz belirleyenemeyen saçmalarla yaralanan 5 kişi Yenişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İlk müdahalesi yapılan yaralılar daha sonra ambulanslarla Bursa'da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğreniirken polis olaylara karışan 6 şüpheliyi gözaltına aldı. İlçedeki gerginlik gecenin ilerleyen saatlerinde grupların dağılması ile sona erdi.

DHA

Okunma Sayısı: 1353
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı