"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeryüzü Doktorları: İyilik kelimesinin İngilizce karşılığı nedir?

04 Mart 2015, Çarşamba 17:29
Yeryüzü Doktorları Derneği 2. Başkanı Dr. Havva Sula, "Günümüzde halen açlıktan ölen insanların olduğunu bilmek bizleri üzüyor olsa da buralara gidip o insanların bir nebze elinden tutabilmek bir o kadar da huzur veriyor" dedi.

Düzce Genç Yeryüzü Doktorları Derneği tarafından Düzce Üniversitesi (DÜ) Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen "27. Yeryüzü Konuşmaları" etkinliğinde konuşan Sula, yeryüzü doktorlarının bir iyilik hareketi olduğunu vurgulayarak, bu düşünceyle iyilik için coğrafyalara açılmaya başladıklarını belirtti.

İyilik kelimesinin İngilizce bir karşılığının olmadığını anlatan Sula, şunları söyledi:

"İyilik kelimesi tam anlamıyla manasını bulabiliyor mu? İngilizce karşılığı nedir? Biz bunları araştırdık ve bu kelimenin bir İngilizce karşılığının olmadığını öğrendik.  İyilik bizce öncelikle bir yerden harekete başlamak anlamına geliyor. Daha sonra başkasının derdiyle dertlenmek, her şeye yukarıdan bakıp fark etmek, etrafında olan bitenin farkında olabilmek, kendi haklarını savunamayanların haklarını savunmak, farklı olanlara farklı olduklarını hissettirmemek, öğretmek, ayrımcılık yapmamak, karşındakine aynı hizadan bakmak, sevilmek ve vefa anlamlarına gelir."

Dünya'da birçok çocuğun kıtlığa bağlı hastalıklardan dolayı vefat ettiğini, Afrika'da doğan her beş çocuktan birinin 5 yaşına gelmeden öldüğünü dile getiren Sula, "İyilik yapmak için birçok fedakarlığa katlanmanın manevi huzuru içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaşıp bir miktar olsun yardım sağlayabilmek , insanın hayatta yapabileceği en mutlu andır. Bizler iyilik için yola çıkmış bir topluluğuz. Günümüzde halen açlıktan ölen insanların olduğunu bilmek bizleri üzüyor olsa da buralara gidip o insanların bir nebze elinden tutabilmek bir o kadar da huzur veriyor" ifadesini kullandı. 

AA

Okunma Sayısı: 2654
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı