"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeşil alan olması şartıyla bağışlanan araziyi ihaleye çıkarıyorlar

30 Mart 2015, Pazartesi 12:54
Hatay’da hayırsever tarafından yeşil alan kalması koşulu ile bağışlanan arazi, AKP'li belediye tarafından yarın gerçekleşecek ihale ile satışa çıkarılıyor.

Hatay’ın Büyükşehir statüsüne alınmasının ardından geçen dönem Antakya Belediye Başkanlığı’na yeşil alan kalma koşulu ile bağışlanan arazideki park yeni dönemdeki Antakya Belediye Başkanlığının kararı ile söküldü. Sabah 07.30 sıralarında parka gelen dozerler yeşil alanı tahrip ederken mahalle sakinlerinin çağrıları yanıtsız kaldı. Antakya Belediyesi tarafından alınan karar ile arazinin satış ihalesinin 31 Mart günü yapılacağı öğrenildi.

Antakya Belediyesi Pak Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından Saraycık mıntıkasında bulunan 1812-1813 nolu parselleri dozerlerle yıkılmasına bir anlam veremeyen Saraykent Mahallesi sakinleri, yarın Antakya Belediyesi’nde gerçekleştirilecek olan parsel satış ihalesi öncesinde Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’ye seslenerek; “1983 yılından itibaren son döneme kadar göreve gelen Antakya Belediye Başkanları bu alanı park olarak bırakmışlar. Dozerlerle tahrip edilen bu alanın tekrar yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz.” diyerek bu satışı durdurmasını istedi.

Mülkiyeti Antakya Belediyesine ait yeşil alan olan Saraycık Mıntıkası 1812 ve 1813 nolu parsellerin Antakya Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından dozerlerle yıkılması Saraykent Mahallesi sakinlerini ayaklandırdı.

Yıkılan parkın içerisinde mahalle sakinleriyle birlikte basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Recep Tuncay; “1983 yılında hayırsever vatandaşımız Mustafa Tansu tarafından ‘yeşil alan’ olarak bırakılan bu bölge, Antakya Belediyesi tarafından imar tadilatı yapılarak satışa çıkarılmıştır. Yargıtay’ın 1973 tarih ve 1971/1-24, K.1973/524 sayılı kararı ile böyle bir durumda taşınmaz hukuki olarak eski mülk sahibi olan bizlere iade edilmek zorundadır. Bizlerde yaklaşık 2 yıldır fiili olarak yapılmış ve kısmi olarak hizmet verdiği halde 28.03.2015 Cumartesi günü saat 7.30 civarında Antakya Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından parkımızın yürüyüş yolları sökülmüştü. Acı olan şu ki; görevi park ve bahçe yapmak olan Antakya Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü parkımızı yıkmıştır. Bu alanın 31.03.2015 Salı günü Antakya Belediyesi tarafından satış ihalesi yapılacaktır. İhalenin engellenmesi amacıyla Hatay Valiliği’ne yapmış olduğumuz müracaatımızın dikkate alınacağından hiç şüphemiz yoktur. Antakya Belediyesi’ni bu hukuksuz uygulamadan vazgeçmeye ve yıkılan parkımızı tekrar yapmaya davet ediyoruz.” dedi. 

Yıkılan parkın yerini Antakya Belediyesi’ne yeşil alan olarak bağışladığını belirten hayırsever Mustafa Tansu ise “1983 yılında dönemin Belediye Başkanı Mahmut Alpagot’a yeşil alan olarak Antakya Belediyesi’ne bağışladım. Daha sonraki dönemlerde gelen belediye başkanları tarafından imar tadilatı yapılarak parsel olarak değiştirilmiş. Son döneme kadar göreve gelen Antakya Belediye Başkanları tarafından da yeşil alan olarak kalmıştır. Bir önceki dönem Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş döneminde de yeşil alan olarak kalmıştır. Bu geçen zaman içerisinde geçtiğimiz cumartesi günü sabah saat 7.30 civarında bu parkımız dozerlerle tahrip edilmiştir. Parkın tekrar yeşil alan olarak kalmasını Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’den rica ediyoruz.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1157
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı