"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeşilay'da görev değişimi: Yeni başkan görevi devraldı

23 Mayıs 2015, Cumartesi 18:03
Yeşilay Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, bayrağı Prof. Dr. Mücahit Öztürk'e devretti.

Yeşilay Olağan Genel Kurulu, Sepetçiler Kasrı'ndaki genel merkezde yapıldı. İhsan Karaman, bayrağı Mücahit Öztürk'e devrederken, Karaman'la birlikte eski yönetim kurulundan 7 kişi ayrıldı. 

Yeni Yeşilay yönetiminde görev alan isimler şunlar:

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Seylan, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Topçu, Osman Baturhan Dursun, Esra Albayrak, M. Pervin Tuba Durgut, Dr. Ahmet Özdinç, Doç. Dr. Hakan Ertin, Prof. Dr. Mahmut Gümüş, Yrd. Doç. Dr. Nilgün Canel, Dr. Halit Yerebakan, Mehmet Dinç ve Çetin Dönmez. 

Yönetim kurulu başkanlığına seçilen Öztürk, Yeşilay markasının son derece iyi bir noktaya getirildiğini belirterek, bu ivmeyi Yeşilay'a kazandıran Karaman'a teşekkür etti.

Öztürk, 71. dönem genel başkanlığına seçilme şerefine nail olmakla büyük bir sorumluluğu da omuzlarına aldığını vurgulayarak, "Bağımlılıklar gibi çağımızın en önemli sorununa karşı mücadele eden Yeşilay'ın bu mücadelesine yeni yönetim kurulumuzla daha da destek olacak, bağımlılık ve üreticilerine karşı toplumumuzu, gençliğimizi, geleceğimizi korumak için bilimsel metotlarla mücadele etmeye gayret göstereceğiz" dedi.

Prof. Dr. Mücahit Öztürk

Öztürk, 1965'te Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir'de tamamlayan Öztürk, 1990'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.  

Mücahit Öztürk, 1990-1992'de İstanbul SSK Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde asistan doktor olarak çalıştı, 1997'de uzmanlık eğitimini tamamlayarak çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanı oldu.

Vakıf Gureba Eğitim Hastanesi'nde 1998-2004'te çocuk psikiyatrisi uzmanı olarak görev yapan Öztürk, çocuk psikiyatrisi dalında 2000'de doçent, 2007’de profesör unvanını aldı.

Halen Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Öztürk'ün, 2002'de "Çocukta Ruhsal Sorunlar" ve 2006'da "99 Sayfada Okul Fobisi" adlı kitapları yayımlandı.  

AA

Etiketler: yeşilay, başkan, görev
Okunma Sayısı: 3144
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı