"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeşilay’dan yılbaşı öncesinde alkol uyarısı

30 Aralık 2015, Çarşamba 12:05
Dünyada ölümlü trafik kazalarının yüzde 60’ının, cinayetlerin yüzde 85’inin, kadına şiddet olaylarının yüzde 70’inin, tecavüz ve şiddet vakalarının ise yüzde 50’sinin alkolden kaynaklandığına dikkat çeken Yeşilay, yılbaşı gecesi alkol uyarısı yaptı.

Dünyada yaklaşık 2 milyar kişi alkollü içki tüketirken, 76 milyon kişinin alkol bağımlısı olduğu tahmin ediliyor. Yılda ortalama 3,3 milyon kişi alkol kullanımına bağlı olarak hayatını kaybediyor. Her yıl 15-29 yaş arasındaki 320 bin genç alkole bağlı nedenlerde dolayı hayata veda ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 30 ülkede yaptığı araştırmaya göre, dünyada cinayetlerin yüzde 85’i, tecavüz ve şiddet olaylarının yüzde 50’si, ölümcül trafik kazalarının yüzde 60’ı ve aile içi kavga ve geçimsizliklerin yüzde 70’i alkol kullanımından kaynaklanıyor.

“Alkol kullanımında güvenli bir alt sınır yok”

Alkol alarak kontrolünü kaybeden kişilerin kendileri ve çevreleri için tehdit oluşturabileceğine söyleyen Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, alkolün zararlarına bir kez daha dikkat çekti. Prof. Dr. Öztürk şunları söyledi:

“Geçen sene bu konuda farkındalık uyandırmak için bir takım etkili çalışmalar yaptık. Yeni yıl eğlencelerinin yanlış bir anlayışla alkolle birleşmesine ve bu birleşmenin görünür, görünmez, kısa ve uzun vadeli çok sayıda zarara yol açmasına karşı durduk. Yeni yıla girmenin mutluluğu alkol tüketimi nedeniyle kâbusa dönüşmesin. Alkol, bir kadehi bile sağlık riskleri barındıran toksik bir maddedir.. DSÖ, sağlık açısından alkol kullanımında güvenli bir alt sınırının olmadığı belirtiyor. Yeni yıla sevdiklerimizle sağlıklı girmenin mutluluğunu alkol bozmasın. Herkesi, çevremizdeki insanlara ve özellikle de gençlerimize güzel örnekler oluşturmaya davet ediyoruz.” 

Alkolün sosyal yaşamın bir parçası olmadığını belirten Öztürk, sözlerine şu şekilde devam etti; “Yılbaşı kutlamalarında alkolden dolayı istenmeyen sonuçlar ortaya çıkıyor. Endüstri, modern, eğlence, ayda yılda bir kere, bir kereden bir şey olmaz’ söylemlerini her defasında korumaya çalışarak alkol kullanımının kişi ve toplumsal zararını örtüyor. Bu tehlikeye karşı farkındalık kazanalım, duyarlı olalım.”

Haber Merkezi

Etiketler: yeşilay, alkol
Okunma Sayısı: 1386
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı