"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yetmez: AB baskısı, OHAL'de bazı geri adımlar attırdı

24 Ocak 2017, Salı 00:05
Venedik Komisyonu’nun “KHK’lar Avrupa normlarıyla uyuşmuyor” uyarısının ardından yeni düzenlemeler getirildi. Düzenlemeye göre gözaltı süresi azalacak, avukat yasağı kaldırılacak ve Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kurulacak.

Avrupa Konseyi’nin anayasal konulardaki danışma organı Venedik Komisyonu’nun Türkiye’ye yönelik uyarılarının ardından yeni kanun hükmünde kararnameler ve OHAL için ‘yumuşatıcı’ düzenlemeler yapılacağı belirtildi. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararnameyle OHAL döneminde bir aya kadar uygulanabilen gözaltı süresinin bir haftaya düşürüleceği, avukatla beş gün boyunca görüştürülmeme yasağının kaldırılacağı kaydedildi. Bu kapsamda iç hukuk yollarıyla yapılan itirazlar değerlendirilirken, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gitmenin önünü açan bir mekanizma kurulacak.

TERÖRLE MÜCADELE HARİÇ

684 sayılı KHK ile gözaltı sürelerine ilişkin değişiklik yapıldı. Buna göre; daha önce 30 güne çıkarılan gözaltı süresi 7 güne indirildi. Ancak ‘Terörle Mücadele Kanunu’ kapsamına giren suçlar ve toplu işlenen suçlar nedeniyle gözaltına alınan kişiler hakkında gözaltı süresi en çok 30 gün olarak uygulanmaya devam edecek.

ENGELLENMEK Mİ İSTENİYOR?

Bugün başlayacak olan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) kış oturumunda Türkiye’de demokratik kurumların işleyişiyle ilgili ‘acil tartışma’ önerisinin yanı sıra, Türkiye’nin izleme sürecine alınmasına yönelik talepler de gündemde. Toplantıda meclisteki başka siyasi gruplar Türkiye’yle ilgili oylama yapılmasını talep ederken, hükümetin bu hamleyi engellemek istediği bildirildi. Venedik Komisyonu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan ‘tasfiye’lerin Anayasa’yı ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu açıklamıştı.

 

Okunma Sayısı: 4672
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • feminel acaip

    24.1.2017 09:44:39

    AB nin yaptığı kendi değerlerini koruma refleksi. Bu değerler aynı zamanda İslamın değerleridir. AB ye karşı çıkan bir çok insan aslında kendi değerlerine karşı çıktığını bilmiyor. Bunu musibet tokadını yemeden Risale-i Nurların ikazına kulak vererek ve aklımızı kullanarak anlasaydık bu musibetleri de yaşamasaydık iyi olmaz mıydı? Zararın neresinden dönülse kardır.

  • SAİD HAKTAN

    24.1.2017 08:39:40

    Avrupa birliğine karşı biri olarak,madem girmeden bu kadar etkili olunuyor.Birde girsek kim bilir neler değişir...Yazık pek yazık HUKUK VE ADALET islamın öz malı iken bu gün bu değerleri Müslümanlar "gavur" denilen AVRUPADAN alıyor.Demek ki biz avrupadan gelen herşeye bukadar değer veriyoruz...Hal-i pür melalimiz bukadar kötü..Adalet sözü tek başına bir mana ifade etmiyor....

  • hatice

    24.1.2017 08:12:43

    kendi meselelerimize avrupa el atıyor şimdiye kadar bi işe yaramamışlardı inş bundan sonra bi işe yarar ohal uygulamalarına son verir hükümet..

  • merdan

    23.1.2017 21:25:28

    ülkenin altı üstüne gelmiş,bundan sonra neyi düzeltecekler

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı