"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YGS günü otobüs ve metroların sefer saatleri sıklaştırılmalı

10 Mart 2016, Perşembe 11:55
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) gerçekleştirileceği pazar günü otobüs ve metro seferlerinde düzenlemeye gidilmesi, sefer saatlerinin sıklaştırılması gerektiğini belirtti.

Palandöken yazılı açıklamasında, pazar günü Türkiye genelinde 2 milyon 178 bin 563 adayın, 173 il ve ilçe sınav merkezinde YGS'ye gireceğini hatırlattı.

Sınav günü mağduriyet yaşanmaması için belediyelerin otobüs ve metro seferlerinde düzenlemeye gitmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Sınav günü otobüs ve metro seferlerinde düzenlemeye gidilmeli, sefer saatleri sıklaştırılmalıdır. Sınav günü trafik görevlileri sınav merkezi önlerinde ve etrafında önlemlerini artırarak öğrencilerin sınava rahat girmelerini sağlamalıdır. Tüm şoför esnafımız ve araç sürücülerimizin sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında yüksek sesli müzik açmamaları, klakson ve korna çalmamaları öğrencilerimizin dikkatinin dağılmaması için faydalı olacaktır. Ayrıca, sınav yapılan yerlerin yakınlarında sınav saatlerinde gürültü çıkaran çalışmaların durdurulması için yetkililerimizin tedbir alması öğrencilerimizin geleceği için önemli."

Arızalar ve yol yapım çalışmalarına da dikkati çeken Palandöken, sınav günü yol yapımı ve tadilatı çalışmalarına ara verilmesini istediklerini aktardı.

AA

Okunma Sayısı: 1302
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı