"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olacak

08 Kasım 2015, Pazar 11:39
İstanbul’daki Yıldız Sarayı’nın kapsamlı bir restorasyondan geçirilerek ‘Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi’ olarak kullanılacağı ortaya çıktı.

Habertürk gazetesi yazarı Murat Bardakçı’nın aktardığına göre, Yıldız Sarayı’nın tamamı Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilecek, başka yerlere tahsisli binalar boşaltılıp restorasyondan geçirilecek ve Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi yapılacak.

Yıldız Sarayı bünyesindeki Mabeyn Köşkü de daha önce Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilmişti. Cumhurbaşkani Recep Tayyip Erdoğan, geçen Mabeyn Köşkü'nde Almanya Başbakanı Angela Merkel’i ağırlamıştı.

SON OLARAK VAHDETTİN KULLANMIŞTI

II. Abdülhamid’in tahtta bulunduğu yaklaşık 30 yıl boyunca Osmanlı devletinin siyasi ve idari merkezi konumunda bulunan Yıldız Sarayı, son olarak 1918 ile 1922 yılları arasında son padişah Vahdeddin tarafından kullanılmıştı.

1909’daki 31 Mart ayaklanmasını bastırmak için Selanik’ten İstanbul’a gelen ve Abdülhamid’i tahttan indiren Hareket Ordusu, Sultan’ı bu sarayda teslim alarak Selanik’e sürgüne göndermiş ve Osmanlı devletinde İttihat ve Terakki dönemi başlamıştı.

Okunma Sayısı: 5153
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Reis68

    8.11.2015 12:34:27

    "Münhasif Yıldızı darülfünun et, tâ Süreyya kadar âli olsun. Ve oraya seyyahlar, zebânîler yerine ehl-i hakikat melâike-i rahmeti yerleştir, tâ cennet gibi olsun. Ve Yıldız'daki milletin sana hediye ettiği servetini, milletin baş hastalığı olan cehaletini tedavi için büyük dinî darülfünunlara sarf ile millete iade et.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı