"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yine ihmal, yine facia...

01 Kasım 2014, Cumartesi
Musibetlerin ardı arkası kesilmiyor. Konya Ermenek'te meydana gelen maden kazasının ardından dün de Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki ihmal dolu trafik kazasıyla yüreğimiz dağlandı.

Yalvaç'ta midibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 18 kişi öldü. Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş yaptığı açıklamada, ilçenin Balkonak mevkiinde Akşehir'den Gelendost'a elma toplamaya giden işçileri taşıyan midibüsün ilk belirlemelere göre freninin boşalması sonucu yol kenarında istinat duvarına çarpıp yan yattığını belirtti. Altıntaş, kazada  18 kişinin öldüğünü, 27 kişinin de yaralandığını kaydetti. Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

Kazalar olağanlaştırılmaya çalışılıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da Yalvaç Devlet Hastanesi’ne gelerek, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 kişilik otobüse, 45 kişi bindirildiğini söyledi. Türkiye’de yeterli denetim yapılmadığını öne süren Akkaya, “Denetim yok, insan değeri yok. 22 kişilik otobüse, 45 kişiyi sığdırmışlar, balık istifi gibi yapmışlar. 1999 model bakımsız bir midibüs ile insanları elma toplamaya götürmüşler. Ölenlerin 14’ü kadın emekçi. Türkiye bu dramı ne kadar kaldıracak, denetim yok, bir şey yok” diye konuştu. Ağbaba: “Ülkemizde son dönemde sık sık işçi ölümleriyle karşılaşılıyoruz. Bu durum giderek olağanlaştırılmakta, doğal bir durummuş gibi kamuoyuna sunulmaktadır” CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye’de son dönemde sık sık işçi ölümleriyle karşılaşıldığını ve bu durumun giderek olağanlaştırıldığını, doğal bir durummuş gibi kamuoyuna sunulduğunu ifade etti. Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının araştırılması ve ölümlerin önüne geçilebilmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep ettiklerini belirten Ağbaba, ancak AK Parti’nin ilgili önergeleri reddettiğini savundu.

 

Okunma Sayısı: 722
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı