"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yine mühürsüz zarflar kabul edilecek

11 Mayıs 2018, Cuma 23:06
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) son düzenlemelerinde, 16 Nisan referandumunda tartışma oluşturan mühürsüz zarfların geçerli sayılmasına ilişkin de önemli bir karar verdi.

Hürriyet’in aktardığına göre YSK, sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen, ‘Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu’ filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü bulunan zarfların geçerli sayılmasını istedi. 24 Haziran’daki seçimlerde üzerinde leke veya çizik bulunsa dahi bunun özel işaret koymak amacıyla yapıldığı kesin olarak anlaşılmayan zarflar da seçimde geçerli sayılacak.

***

Seçmen listeleri yarın askıdan iniyor 

Seçmen kütüğünde kaydı bulunmayanların yarın saat 17.00’a kadar kayıt olması veya bilgilerini güncellemek için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında temsilciliklere müracaat etmesi gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırladığı seçim takvimi işliyor. Buna göre, 2 Mayıs’ta askıya çıkan seçmen listeleri bugün askıdan iniyor. Seçmenler, saat 17.00’a kadar listeleri muhtarlıklar, YSK’nın internet sitesi ve YSK’nın mobil uygulamasıyla kontrol edebilecek. Bu kapsamda, seçmen kütüğüne kayıtlı olmayanların bugün saat 17.00’a kadar kayıt yapması veya bilgilerini güncellemek için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında temsilciliklere başvurması gerekiyor.

AA

Etiketler: ysk, seçim
Okunma Sayısı: 2442
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı