"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yine, yeniden yeter artık

09 Ocak 2019, Çarşamba
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Yeter artık; adaleti yok edenlere, eşrafını zengin edenlere, demokrasiyi iç edenlere yeter artık!” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Demokrat Parti’nin 73. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Genel Merkezde düzenlenen programda bir konuşma yaptı. Demokrat Parti Genel Merkezi’nde bir araya gelen partililerin katılımıyla gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Genel Başkan Uysal, “Bugün, bir milletin 200 yıllık demokratikleşme sürecindeki en önemli dönüm noktası. Bugün, tıpkı 73 sene evvelki gibi memleket sevdalılarının, demokrasi aşıklarının, adalet sancaktarlarının buluşma günü. Bugün, adaletsizliğe en yüksek perdeden itiraz edilen gün. Bugün, hukuksuzluğa, haksızlığa hassaten karşı çıkılan gün. Bugün Demokratların, hürriyetçi Demokratların, gerçek Demokratların günü; kutlu olsun” diye konuştu. Ankara

Demokrat Parti milletin kendisidir

Demokrat Parti’nin bir yeminin adı olduğunu ifade eden Uysal, “Tek adam sultasına, bir zümrenin baskısına, tek bir fikrin dayatılmasına karşı, milleti millet yapan tüm değerlerle birlikte, milletin egemenliğinin ihdası için bir anttır.  Demokrat Parti kararlılıktır, azimdir, şandır. Demokrat Parti, hakkın teslimiyeti, haklının muzafferiyetidir. Demokrat Parti sineyi millettir. Demokrat Parti Milletin ta kendisidir” şeklinde konuştu.

Yiyip yiyip doymayanlara ‘Yeter artık’

73 yıldır “Yeter, söz milletin” dediklerini, şimdi “yeter artık” deme zamanının geldiğini söyleyen Uysal, “Yeter artık; yiyip yiyip doymayanlara, nefsine uyanlara, makam hırsı ile, koltuk aşkı ile iş tutanlara, heva ve heveslerine kananlara, menfaatleri uğruna memleketi ateşe atanlara, milletin sırtındaki hırkayı alan elindeki lokmaya göz koyanlara, eşi makam, dostu mülk sahibi yapanlara yeter artık! Yeter artık; adaleti yok edenlere, eşrafını zengin edenlere, demokrasiyi iç edenlere yeter artık!” ifadelerini kullandı.

Demokrasi mücadelesinin startını veriyorum

7 Ocak 1946’ya giden sürecin “bütçeye hayır” diyerek başladığını hatırlatan Uysal şunları söyledi: “Şimdi yeni bir eşikteyiz. Yine “hayır” dediğimiz bir bütçe, yine haksızlık, adaletsizlik ve yine bir tek adam rejimi. Ahdımız olsun, bugün bizim andımız olsun, buradan ilân ediyorum, Demokratlara bugünden itibaren uyku yok! Yalnız bir seçim startı vermiyorum, yeni bir demokrasi mücadelesinin başladığını, bambaşka bir mücadele ile sahalarda olacağımızı ilân ediyorum. Haydi Bismillah!” 

Adaletsizliğe karşı demokrasi diye haykırmalıyız

Demokrasiye daha çok sarılarak, daha çok adalet diye haykırarak bugün demokrasinin çevresine gerilmiş görünmez parmaklıkları aşmanın demoıkratlara düştüğünü ifade eden Uysal, “İnancımıza sahip çıkarak, bu kadim geleneğe sahip çıkarak engelleri aşabileceğimizi defaatle seyrettik.  Zindanlara atıldık, idamlara yollandık, yasaklarla karşılaştık, ama yılmadık, yılmadılar. Buradan, bu hareketin çöktüğünü, Demokratların sindiğini düşünenlere sesleniyorum, yılmayacağız. DP olarak “Daha sıkı sarılmak, milletimizin mağduriyetlerine karşı, adaletsizliğe, haksızlığa karşı daha gür ‘demokrasi’ diye haykırmaktır” diye konuştu.

HABER: MEHMET KARA

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3078
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı