"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yoğun bakımlar dolmaya başladı, doktorlar endişeli

04 Nisan 2020, Cumartesi 00:03
Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Cinel: Yoğunluk sebebiyle hastaneler tehdit altında kalabilir

COVID-19 salgını nedeniyle dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yoğun bakım servisleri dolmaya başladı. Uzmanlar, yoğun bakımların doluluk oranına henüz ulaşmadığını, ancak en geç iki hafta içinde kapasitenin aşılabileceğini söylüyor.

DWTürkçe’nin haberine göre, Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, vaka artışının hızlanması ile yoğun bakımların dolacağını ifade ederek, “Belli bölgelerde bir an önce sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli. Yoksa hastaneler yoğunluk nedeniyle tehdit altında kalabilir” diyor. Antalya Tabip Odası Başkanı, Anestezi ve Reanimasyon uzmanı Prof. Dr. Nursel Şahin de yoğun bakım servislerinin salgının yayılım hızının yavaşlatılamaması sebebiyle iki hafta içinde yetersiz kalabileceğini öngörüyor. Şahin, hastaların yoğun bakımda kalma süresinin de doluluk açısından kritik olacağına vurgu yapıyor. 

Personele şiddet artabilir

İstanbul’da bir eğitim-araştırma hastanesinde görev yapan anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, “Birkaç hafta içinde yoğun bakım yatakları yetmeyince insanlar acillerde yığılacak ve yoğun bakımların yetersizliği nedeniyle sağlık personeline yönelik şiddet olaylarının artmasından endişeliyiz.

Okunma Sayısı: 4117
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı