"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YÖK Başkanı'ndan bütünleme açıklaması

28 Ekim 2015, Çarşamba 10:45
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bütünleme sınavı açıp açmama kararının üniversitelere bırakıldığını açıkladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda soruları cevapladı.

Saraç'ın dikkat çeken açıklaması, üniversitelerdeki bütünleme sınavıyla ilgili oldu.

"Yeni bir yetki devrini de burada açıklayabilirim" diyen Saraç şöyle devam etti:

"Üniversitelerimiz, bütünleme sınavlarına ilişkin bir takım endişelerini ve rahatsızlıklarını, sıkıntılarını ifade ettiler bu konulduğundan itibaren. Biz bugün itibarıyla yükseköğretim kurumlarımıza, öğrencilere eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce bildirmeleri kaydıyla bütünleme sınavlarını açıp açmama, yapıp yapmama hususunda yetki devrediyoruz."

PEDAGOLOJİK FORMASYON

YÖK Başkanı'nın diğer açıklamaları şöyle:

- "Pedagojik formasyonla alakalı bir çalışma yürütüyoruz. Ülkenin ihtiyaçları ve öğretmen ihtiyacının olduğu yerlere ağırlık vererek bir formüle varacağımızı düşünüyoruz. Rakamları da önümüzdeki genel kurulda belirleme durumumuz olabilir. Biz umut tacirliği de yapmak istemiyoruz. Gerçekçi olalım istiyoruz."

AA

Okunma Sayısı: 1706
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı