"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YÖK, mimarlık için de başarı sırası sınırı getirdi

13 Kasım 2015, Cuma 14:46
Yükseköğretim kurumlarındaki mimarlık programına son yıllarda yerleşen öğrencilerin başarı sıraları da dikkate alınarak yapılan çalışma sonucunda, 2016 ÖSYS’de Türkiye ve KKTC’deki yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinde mimarlık programına başarı sırası en düşük 200 bin sırada olan adayların yerleştirme işlemine alınarak kontenjan dâhilinde yerleştirilmesine karar verildi.

YÖK Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; mimarlık programları için vakıf yükseköğretim kurumlarının senato kararı ile söz konusu başarı sıralarına ilişkin daha üstte başarı sırası belirleyebilmesine karar verildi. Bu rakamları belirlerken talepleri dikkate almakla birlikte diğer taraftan sınırlamanın yıkıcı olmamasının da gözetildiği belirtilerek, “YÖK olarak, tıp, hukuk, mühendislik ve son olarak eklenen mimarlık programlarına ilişkin başarı sıralaması sınırının tek başına bu alanlara kaliteyi getirmeyeceğini, yükseköğretimde özellikle çıktıyı ve mezuniyet yetkinliğini dikkate alan başkaca kararların alınmasının da gerektiğini bilmekteyiz.” denildi.

Tıp, hukuk ve mühendislikten sonra son olarak mimarlık için de başarı sıralaması sınırının, paydaşlar ve mimarlık alanının uzmanlarınca talep edildiğine dikkat çekildi.

Okunma Sayısı: 2010
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı