"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YÖK'ten öğrencilere önemli müjde

02 Temmuz 2015, Perşembe 11:06
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2015 ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşen ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamadığı için kayıt yaptıramayacak öğrencilere ilişkin önemli bir düzenleme yaptı.

YÖK, Yükseköğretim Kurumlarına gönderdiği ‘2015 Kayıt İşlemleri’ başlıklı yazıda, ortaöğretim kurumundan mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt olamayan ve ortaöğretim sorumluluk sınavı veya ek sınav sonucunda ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin durumlarını belgelemeleri kaydıyla 6 Ekim 2015 tarihine kadar kayıtlarını yaptırabileceği şeklindeki kararını üniversitelere gönderdi.

YÖK, ortaöğretim kurumundan mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt olamayan ve ortaöğretim sorumluluk sınavı veya ek sınav soncunda ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin durumları ile ilgili önemli bir karar aldı. YÖK, yükseköğretim kurumlarına gönderdiği ‘2015 Kayıt İşlemleri’ başlıklı yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinin 2014-2015 eğitim-öğretim yılında en az bir kez olmak üzere ek sınav hakkı verileceğine yer verildi. Ek sınavlarla birlikte dört veya beş dönem mezun verildiği, üçüncü dönem sınavlarının iş takvimlerine göre 8 - 9 Ağustos 2015 tarihlerinde yapılacağı kaydedilen yazıda,

"Ek sınavlar ilgili bir takvimin henüz belirlenmediği, örgün eğitimde ise sınavların eylül ayının başında yapılacağı belirtilerek, 2015 ÖSYS sonucunda bir yükseköğretim programını kazanan ancak mezun olamamış öğrenciler için kayıt tarihlerinin uzatılması ve öğrencilere gerekli kolaylığın sağlanması konusundaki yazısı 24 Haziran 2015 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve ortaöğretim kurumlarından mezun olamadığı için 3-7 Ağustos 2015 tarihlerinde ve ek yerleştirme işlemleri sonucunda kayıt yaptıramayan öğrencilerin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2015-ÖSYS’de kayıt hakkı kazandıkları programların kontenjanları dikkate alınmadan 2015-ÖSYS’de kayıt hakkı kazandıkları programlara 6 Ekim 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilmelerine karar verilmiştir." denildi. 

Okunma Sayısı: 2713
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı