"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yoksulluk sınırı bir yılda 24 bin TL arttı

16 Nisan 2024, Salı 21:14
Birleşik Metal-İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından hazırlanan “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması Mart 2024” açıklandı.

Asgari ücretin 17 bin lira olduğu Türkiye’de rapora göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı Mart ayında 16 bin 646 lirayı buldu. BİSAM bu harcama tutarının sadece gıda için yapılması gereken minimum tutar olduğunu belirterek, dört kişilik ailenin yoksulluk sınırının ise 57 bin 578 liraya yükseldiğini duyurdu. BİSAM’ın 2023 yılı Mart raporunda ise dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 9 bin 752, yoksulluk sınırı ise 33 bin 754 lira olarak açıklanmıştı. Tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yapması gereken mutfak harcamaları ile yaşamını idame ettirmek için yapması gereken barınma, ulaşım, sağlık, eğitim gibi harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 2024 Mart ayında en az 26 bin 517 lira olarak hesaplandı.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 549
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı