"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yola döşenen mayın patladı: 1 uzman çavuş şehit!

01 Ağustos 2015, Cumartesi 14:17
Erzurum- Kars karayolunda teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu bir uzman çavuş şehit olduğu belirtiliyor. Patlamanın etkisiyle birisi sivil iki kişi de yaralandı.

Dün akşam saatlerinde PKK'lı bir grup terörist, Erzurum- Iğdır karayolunun Karakurt deresi mevkiinde yol kesip 8 TIR ve kamyonu yakmıştı. Kağızman Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünden indirdiği yolcuları rehin alan teröristler, yolcuların cep telefonunu aldıktan sonra serbest bırakmıştı. Olayın duyulması üzerine Erzurum, Iğdır ve Kars'tan çok sayıda asker bölgeye sevk edilmişti. 

Teröristlerin kaçarkan anahtarlarını aldığı bazı araçları ve köprüyü mayınladığı ortaya çıktı. Bugün öğle saatlerinde olay yerinde arama- tarama faaliyeti yapan jandarma timine mayınlı pusu kuruldu. Yol kenarında mayın kontrolü yapan bir uzman çavuşun, mayının patlaması sonucu olay yerinde şehit olduğu bildirildi.

Dün akşam teröristler tarafından aracının yakılmasının ardından Iğdır'dan olay yerine giden İsa Abuşka, yakılan araçlarını uzaktan incelerken yol kenarında mayın kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında patlama yaşandığını söyledi. Abuşka, patlmada bir uzman çavuşun şehit olduğunu ve iki kişinin de yaralandığını dile getirerek, "Aracıma bakmaya gitmiştim. Bu sırada yol kenarında ellerinde sinyal kesici olduğu halda mayın kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında büyük bir patlama meydana geldi. Bir uzman çavuş gözümün önünde havaya uçtu. İki kişi yaralandı. Patlamanın yaşandığı yerde toprağa gömülü kablo gördüm. Olay yerinden kaçtık. Askerler bölgeye ambulans ve helikopter istedi. Çok korkuyoruz. Ortalık çok karışık." dedi.

Okunma Sayısı: 3480
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı