"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yolsuzluğu eleştiren hakimin yargılanmasına başlandı

28 Kasım 2014, Cuma 11:12
İstanbul Anadolu Adliyesi 14. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Sevgi Övüç’ün, "Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 14 savcı az değil mi?" sözleri nedeniyle ağır cezada yargılanmasına başlandı.

Mahkeme heyetine geçici başkan girdiği için sanık olan hakim savunma yapmadı. Mahkeme ileri tarihe ertelendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı başbakanlığı döneminde ‘3 kuruş tazminata mahkum ettiği’ kararla da bilinen Hakim Sevgi Övüç, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının ardından hakim ve savcıların kullanımında olan adalet.org adlı sitede bazı yorumlar yapmıştı. Bu yorumlarından biri de İstanbul Adalet Sarayı’nda terör bürosunda görevlendirilen 14 savcıyla ilgiliydi. Övüç, bu savcılarla ilgili "Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 14 savcı az değil mi?" ifadelerini kullanmıştı. 

Hakim Övüç’ün bu sözleri üzerine bazı savcılar şikayetçi oldu. Şikayetin ardından Övüç hakkında ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davaya sanık Hakim Sevgi Övüç katıldı. Övünç’e destek için bazı hakim, savcı ve avukat da duruşmaya geldi. Müşteki olan terör suçlarından sorumlu Başsavcıvekili Orhan Kapıcı ile 25 Aralık yolsuzluk dosyasına takipsizlik veren savcılar Fuzuli Aydoğdu, İsmail Uçar ve İrfan Fidan ise duruşmaya katılmadı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Alev Menteş’in duruşmaya mazeret bildirerek katılmaması üzerine geçici olarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Canel Rüzgar başkan olarak duruşmaya çıktı. Rüzgar, ‘Geçici olarak duruşmaya girdiğini ve karar vermeyeceğini’ söyledi.

Bunun üzerine avukatlardan Bahri Belen, “Davayla ilgili kararı verecek heyet önünde savunma yapacağız. Bu nedenle şu an savunma yapmak istemiyoruz.” dedi.

Mahkeme Başkanı, sanık olan Hakim Övüç’e savunma yapıp yapmayacağını sordu. Övünç, “Geçici heyet çıktığından savunmamı asıl heyetin önünde yapmak istiyorum. Savunma için süre talep ediyorum.” diye konuştu.

Avukat Elkan Albayrak da, duruşmanın tek celsede bitmesi için şikayetçilerin de hazır edilmesini talep etti.

Mahkeme, müşteki savcıların duruşma gününden haberdar edilmesine karar verdi. Sanığa savunması için süre veren mahkeme duruşmayı 16 Ocak’a erteledi. 

Hakim Övünç’ün sözlerinin ardından soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Ateş Hasan Sözen, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle takipsizlik vermişti. Şikayetçi savcıların itirazı üzerine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği takipsizlik kararını kaldırdı ve Hakim Övüç hakkında dava açıldı. 

Övünç hakkında ilk önce Başsavcıvekili Orhan Kapıcı, 25 Aralık yolsuzluk dosyasına takipsizlik veren savcılar Fuzuli Aydoğdu, İsmail Uçar ve İrfan Fidan ile 17 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına takipsizlik veren savcı Ekrem Aydıner şikayetçi olmuştu. Takipsizliğe Aydıner itiraz etmemiş ve şikayeti düşmüştü. 

Okunma Sayısı: 693
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı