"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yolsuzluk çökertiyor

13 Mayıs 2016, Cuma
IMF analistlerince hazırlanan “Yolsuzluk: Maliyetleri ve Çözüm Stratejileri” raporunda, rüşvetin küresel ekonomiye yıllık maliyetinin 1,5 ila 2 trilyon dolar arasında olduğu belirtildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) yolsuzluğun  maliyetlerine ilişkin raporunda, sadece rüşvetin küresel ekonomiye zararının 1,5 ila 2 trilyon dolar arasında olduğu belirtildi. IMF Başkanı Christine Lagarde da  kaleme aldığı makalede yolsuzluğun çözülmesi asırlar alacak kültürel bir sorun  olduğu görüşüne kesinlikle katılmadığını ifade etti. 

IMF analistleri tarafından hazırlanan raporda, yolsuzlukla mücadelenin giderek büyüyen bir aciliyet olduğuna  işaret edilirken, “Bu aciliyet, büyüme ve istihdam beklentilerinin birçok  ülkedeki düşük seyrettiği ve bazı yüksek profilli yolsuzluk davalarının öfkeye  yol açtığı bir ortamdan kaynaklanıyor.” değerlendirmesi yapıldı. Raporda yolsuzluğun hem gelişmiş hem de gelişen ülkelere zarar verdiği  vurgulanırken, bu sorunla mücadelenin küresel ölçeğe taşınması gerektiği ifade  edildi.  Yolsuzluğun maliyetlerinin ölçülmesinin zor olduğuna ancak sadece rüşvet  için ödenen paranın bile sorunun büyüklüğünü göstereceği belirtilen raporda, “rüşvet  yolsuzluğun sadece bir türü olduğu için, yolsuzluğun genel ekonomik ve sosyal  maliyetleri çok daha büyük olabilir” açıklaması yapıldı. 

Halk yolsuzluğu tartışıyor

IMF Başkanı Christine Lagarde, Yakın zamanda yapılan bir anketin, yolsuzluğun, halk tarafından  işsizlik ve fakirlikten bile daha fazla ve en çok tartışılan konu olduğunu  gösterdiğini belirtti. Lagarde, “İşsizlik ve fakirliğin yolsuzluğun belirtileri  olabileceği göz önüne alındığında, halkın bu soruna öncelik vermesi bence son  derece haklı.” ifadelerini kullandı. Lagarde, makalesinde yolsuzluğun direkt etkilerinin yanı sıra dolaylı  etkilerinin çok büyük ve zararlı olabileceğinin altını çizerken, bunların dünyayı  zorlayan yavaş büyüme ve gelir eşitsizliği sorunlarını katlayabileceği anlattı.

Etiketler: yolsuzluk, rüşvet
Okunma Sayısı: 2257
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı