"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yolsuzluktan bıktık artık

21 Aralık 2014, Pazar 00:01
Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 No’lu Şube Başkanı Yılmaz Kuran, 17-25 Aralık tarihinin yolsuzluk haftası ilân edildiğini belirterek, “Bizler artık yıllarca şimdiki hükümet ve geçmiş hükümetler zamanında da yapılan yolsuzluklardan bıktık” dedi.

Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 No’lu Şube Başkanı Yılmaz Kuran, 17-25 Aralık tarihinin yolsuzluk haftası ilân edildiğini belirterek, “Siyasî partiler, çeşitli sivil toplum örgütleri yolsuzluk olayını gündemde tutmaya çalışıyor ve milletimiz de artık bu yolsuzluklardan bıkmış durumda. Bizler artık yıllarca şimdiki hükümet ve geçmiş hükümetler zamanında da yapılan yolsuzluklardan bıktık.” dedi.

Yolsuzluklar engellenirse memura zam yapılmaması gibi ya da enflasyon farkı verilmemesi gibi bir şeyin söz konusu olmayacağını söyleyen Yılmaz Kuran, “Memura bir lira zam yapmaya gelince binbir lâf ortaya çıkıyor, ama yolsuzluklar almış başını gidiyor. Bu memlekette baklava çaldı diye hapis yatan çocuklar oldu. Atalarımızın bir lâfı var, ‘Hırsızlık, yumurta çalmayla başlar.’ diyor. Ne çalacak adam yani, Türkiye’yi mi çalacak? O zaman mı hırsızlık olacak? Yolsuzluk, hırsızlık varsa bunları engellemek devletin görevidir. Adam gibi usûlsüzlükleri engelleyemezsen, memura da nasıl zam yapacağım diye düşünürsün. O zaman da çalışan huzursuz olur.” diye konuştu.

Hak ve adalet kalmadı

Adı yolsuzluk soruşturmasına karışan dört bakan hakkında da açıklamalarda bulunan Kuran, “Ayakkabı kutularında dolarlar, eurolar, milyarlar, trilyonlar ortada dolaşıyor. Demek ki bakanların oğulları çok zekiymiş. Bizim çocuklar demek ki bir şeyleri iyi yapamamış, bizim çocuklarda hata var o zaman ya da valilikteki, belediyedeki özel kalem müdürlüklerine kendi çocuğunu, KPSS ile 3–5 bin liralık işe sokuyorlar. Yılmaz Kuran’ın çocuğu, garibanın çocuğu sürünsün. Park ve bahçelerde ot yolsun. Bu böyle olmaz. Siz insanların hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Bu dönemde hak ve adalet diye bir şey kalmadı. Bu saatten sonra devlet memuruna kuruş düşmez artık. Dua edelim ve maaşlarımıza sahip çıkalım ki onları da çaldırmayalım.” ifadelerini kullandı. Balıkesir / cihan

Okunma Sayısı: 1400
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa BİTER

    21.12.2014 11:50:20

    Biraz tuhaf kaçmıyor mu ? Nasıl olurda bıkarsınız ki..Bakın bakalım bu ülkede hiç hırsızlık yolsuzluk var mı ? Mahkemeler herşeyi aklar,paralar faizleriyle iade edilirken sizin adalete güveniniz yok mu ? Ayıp olmuyor mu... İftira etmeyin,Allahtan korkun Allahtan... Bırakalım şakayı,eğer millet yolsuzluklardan bıksaydı kararını çoktan vermiş olurdu ve bugünkü atmosfer çoktan değişirdi...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı