"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yozgat’ta 50. Yıl coşkusu

09 Mart 2019, Cumartesi
Yozgatlı Yeni Asya hanım okuyucuları düzenledikleri programla 50. yıl coşkusu yaşadılar, yaşattılar.

Yozgat Yeni Asya hanım okuyucuları tarafından Bediüzzaman Said Nursî’yi anma ve Yeni Asya Gazetesi’nin 50. yılı münasebetiyle bir program gerçekleştirildi. Başta Kırıkkale olmak üzere çevre illerin de katıldığı program şevk ve muhabbete sebep oldu. Moderatörlüğünü Hatice Erbaş’ın yaptığı programda; Fatma Ölmez, “Risale-i Nur’da Neşriyat ve Neşir Hizmetinin Önemi”, Hatice Erbaş, “Bediüzzaman’ın Neşir Hayatı”, Sedef Gök Şahin, “Neşir Hizmetinde Zübeyir Ağabey’in Yeri”, Buket Karameşe, “Yeni Asya ve Mehmet Kutlular” konularını ele aldı. 

NEŞRİYATA SAHİP ÇIKMALIYIZ

“Neşriyat için neler yapılmalı?” konusuna da değinen konuşmacılar, “Nur Talebeleri gerek okuyarak, gerek okutarak, gerek yazarak, gerek maddî, gerekse de (dikkat ve insafla) eleştirerek neşriyata sahip çıkmalı!” ifadelerini kullandı. Programın sonunda, öğrenciler hazırladıkları oratoryo sundu. 

İSTANBUL’A KATILAMAMIŞTIK

İstanbul’da gerçekleştirilen 50. yıl programına katılamayan hanım okuyucular, “Oradaki coşkuyu burada hissettik. Küçük de olsa etkili bir buluşma oldu” diye konuştu. Program, Yeni Asya’nın nice elli yıllara ulaşması duâlarıyla sona erdi.

HABER: Rabİa İlhan-Yozgat

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 5285
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı