"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YPG: Türk yetkililerden teşekkür bekliyoruz

27 Şubat 2015, Cuma 17:16
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, ‘PYD’den izin almadık’ söylemi YPG tarafından tepki ile karşılandı.

PYD’nin silahlı kanadı YPG Kobani Komutanı Mahmut Berxwedan, “Yardım ve desteğimizi esirgemedik. Yol açtık, sadece onunla da yetinmeyip, onlara yol boyunca öncülük ettik. Askerlerin ve Türk halkının sembollerinin buradan taşınmasına katkı sunduk.” dedi.

YPG Kobani Komutanı, PKK’ya yakınlığı ile bilinen internet sitesine konuştu. Şah Fırat operasyonu ile ilgili bilgi veren Komutan Mahmut Berxwdan, Şah Fırat operasyonu öncesi Türk yetkililerle görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Kobani kapılarını Türkiye’ye açtıklarını dile getiren Berxwedan, YPG’nin onayı olmadan Kobani’ye girmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Hükümet kanadından gelen, "Hiç kimseden izin ve destek almadan operasyonu gerçekleştirdik." şeklindeki açıklamalara tepki gösteren Komutan Berxwedan, “Türk devlet yetkilileri bu gerçeği kabul etmeli ve dile getirmelidir. YPG’nin onayı olmadan Kobanê’den geçmek kolay değildir. Böyle bir şey mümkün değildir. Bu operasyon için Türk yetkililer ve YPG komutanları beş görüşme gerçekleştirdi. Yine birçok ayrı görüşme daha yapıldı. Bizim bu konuda yaklaşımımız insani temelde oldu. Yardım ve desteğimizi esirgemedik. Yol açtık, sadece onunla da yetinmeyip onlara yol boyunca öncülük ettik. Askerlerin ve Türk halkının sembollerinin buradan taşınmasına katkı sunduk. Türk devlet yetkilileri YPG’ye teşekkür etmeli ve inkarcı yaklaşmamalıydı. Açıkçası biz bu inkarcı yaklaşımlarına çok şaşırdık.” diye konuştu. 

IŞİD TELSİZLERİNDEN 'SALDIRMAYIN TALİMATI' İDDİASI

IŞİD ile de anlaşıldığı iddialarını doğrulayan YPG Komutanı Berxwedan, bu iddiayı IŞİD’in telsiz konuşmalarına dayandırdı. Askeri operasyondan ziyade diplomatik zaferden bahsedilebileceğini vurgulayan Berxwedan, “Zira bu operasyonda tek bir kurşun bile sıkılmadı. Operasyon sırasında DAİŞ çetelerinin cihazlarını dinledik ve çetelerinde herhangi bir saldırı yapmamak yönünde birbirilerine talimat verdiklerini gördük. Bu anlamda DAİŞ çeteleri ile de bir görüşme yapıldığı ve önceden bu konuda anlaşma sağlandığı zaten anlaşılıyor.” ifadelerine yer verdi.

YPG TEŞEKKÜR BEKLİYOR

Şah Fırat operasyonuna verdikleri destek için teşekkür beklerken, aksinin yaşandığını vurgulayan Berxwedan, şunları söyledi: “Operasyon boyunca güçlerimiz Karakuzak Köprüsü çevresinde tedbir aldı. Bu alanlarda güvenlik sağladı. Yine güçlerimizin bu alanda sağladığı ilerleme, operasyonun Türk ordusu açısından güvenli olmasını sağladı. Tüm bunlar bize teşekkürü gerektirirken, tam tersi oldu.” 

Yeni türbe yeri için de izin alındığını dile getiren Komutan Berxwedan, “PYD ile bir dizi görüşme yapıldı ve ikna süreci sonunda bu alanda türbe için yer açılması kararı verildi. Türbe, ileride daha güvenli bir ortam sağlanana kadar geçici olarak bu alanda kalacak.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1551
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı