"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YSK'nın son dakika aldığı kararla ilgili flaş iddia!

24 Nisan 2017, Pazartesi 17:15
Doç. Dr. Murat Somer, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 16 Nisan’daki referandum sürecinde mühürsüz pusula ve zarflardaki oyların da geçerli sayılmasına ilişkin son dakika aldığı kararla ilgili bir iddia ortaya attı.

Somer, “Oy verme esnasında genel bir izinle mühürsüz pusulalar mühürlendiği, yani tabir caizse delil yok edildiği için, yeniden sayımla saptamak da çok zor” dedi.

“Türkiye, 1950’den beri en azından oy verme, oy sayma işlemleri açısından mükemmel olmasa da kabul edilebilecek düzeyde şeffaf bir seçim yerleştirmeyi başarmış bir ülke” diyen Somer, Everensel’e verdiği röportajda, “Daha önce bu konularda yaşanan problemler daha yerel düzeydeydi. Bunlar da az çok kanun içinde çözülebilmişti. Bugün olduğu gibi seçimlerin tümünü çok etkileyecek düzeyde değildi. Verilen karar önemli sorunlar ortaya çıkartıyor. Bir tanesi YSK’nın bağımsızlığı ile ilgili şüphe yaratması. İkincisi, referandum sonucunu etkileyebilecek oranda bir hilenin veya hatanın mümkün olması. Üçüncüsü ve belki de en önemlisi, yerleşmiş çok önemli hayati bir prensibin, güvenli ve gizli oy prensibinin yok sayılması. Oysa gizli oy prensibi çok önemli. Mühürsüz oy pusulaları geçerli sayıldığında, oyun gizli olduğunu iddia etmek mümkün olmuyor. Dışarıdan gelmediğinden emin olmak da... Oy verme esnasında genel bir izinle mühürsüz pusulalar mühürlendiği, yani tabir caizse delil yok edildiği için, yeniden sayımla saptamak da çok zor” diye konuştu. 

Konuyla ilgili içerikler:

Okumak için tıklayınız:

AGİT’ten iddialara cevap geldi

AİHM’den döner

YSK üyesi: Anayasa ihlâli var

İşte AKP'yi kızdıran AGİT raporu

AGİT'ten Türkiye'ye flaş 'referandum' önerisi

YSK yanlıştan dönsün

AGİT’ten Türkiye’ye referandum eleştirisi: ''Türk yasalarına aykırı''

Mühürsüz oy skandalı büyüyor

Eşi görülmemiş referandum

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan 'referandum' açıklaması

Etiketler: referandum, ysk
Okunma Sayısı: 5407
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı