"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YSK üyesi: Anayasa ihlâli var

21 Nisan 2017, Cuma 00:10
YSK’da referandumun iptalini isteyen tek üye olan Cengiz Topaktaş, itiraz kararını “Anayasa ihlali var” sözleriyle açıkladı.

Referandumda usulsüzlük yapıldığına dair yapılan itirazların tamamı Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedildilmişti. YSK kurulunu oluşturan 11 üyenin 10’u itirazları kabul etmezken, 1 üye ise seçimlerin yenilenmesi konusunda görüş bildirmişti. Aydınlık tarafından yapılan habere göre seçimin yenilenmesini isteyen YSK üyesi Cengiz Topaktaş, kararının gerekçesini “Oyların mühürsüz olması referandumu yargı denetiminden çıkarır. 98. ve 101. maddelerde seçmen pusulası ve zarfların mühürlü olması şartı vardır. Anayasanın 79. maddesi, seçimlerin yargı denetiminde yapılacağını hüküm altına almıştır. Burada Anayasa’nın ihlali söz konusudur” şeklinde muhalefet şerhi koydu.

 

Etiketler: ysk, referandum
Okunma Sayısı: 3337
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı