"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yüksek yargı yeni baştan

29 Nisan 2017, Cumartesi
YSK’nın halk oylamasının kesin sonuçlarını Resmî Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlamasıyla 18 maddelik Anayasa değişikliğinde yer alan yüksek yargıyla ilgili düzenlemelerde süreç başladı.

22 üyeden oluşan ve üç daire halinde çalışan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Hâkimler ve Savcılar Kurulu olarak 13 üyeden oluşacak ve iki daire halinde çalışacak. Kurul üyeleri en geç 30 gün içinde seçilecek.

Hakim-Savcı sayısı 20 bin’i geçecek

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, son 2 yıl içerisinde 5 binden fazla hâkim ve savcının mesleğe kabulünün sağlandığını belirterek, “Hali hazırda mülâkatları devam eden 3 bin 800 kişilik bir grubun alımı yapılacak. 3 Haziran’da da yeni bir sınav ilanı yapıldı. Bu kapsamda son 2 yıl içerisinde 5 binden fazla hâkim ve savcının mesleğe kabulü sağlandı. Hali hazırda mülâkatları devam eden 3 bin 800 kişilik bir grubun alımı yapılacak. 3 Haziran’da da yeni bir sınav ilanı yapılmış, arka arkaya bu alımlarla şu an için 15 bin 800 olan hakim ve savcı sayısı, 20 bini geçecektir. Böylece Türkiye’de sayısal anlamda hakim ve savcıya duyulan ihtiyaç giderilmiş olacak. Niteliksel anlamda da hakim ve savcı adaylarına eğitimler veriyoruz.”

Okumak için tıklayınız:

TBMM'den 'HSK' duyurusu

AA

Etiketler: hsk
Okunma Sayısı: 2401
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı