"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı devam ediyor

27 Ağustos 2015, Perşembe 20:09
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece yarısı başlayan sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

İlçede süren çatışmalar ile ilgili olarak Hakkari Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada halkın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı ilan edildiği ve ardından belli mahallelere operasyonlar başlatıldığı belirtildi. 

Valilik açıklamasında şöyle denildi: "İlimiz Yüksekova ilçesinde terör olaylarını arttırmak, vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini tehdit etmek, huzur ve asayiş ortamını ve kamu güvenliğini bozmak amacıyla terör örgütü mensuplarının Mezarlık, Eskikışla (Orman) Mahallelerine gelerek hendekler açıp, bariyerler ve barikatlar kurarak bombalı tuzaklamalar yaptığı, nöbet kulübeleri kurduğu tespit edilmiştir. Güvenlik güçlerimize karşı havan, roketatar ve ağır makinalı silahlarla saldırıda bulunması üzerine vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan kamu güvenliği ve kamu düzeninin ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçesinde 26.08.2015 günü saat:23.30 dan geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile birlikte güvenlik kuvvetlerimizce bahse konu mahallelere yönelik operasyonlar başlatılmıştır. Bu operasyonlar esnasında terör örgütü mensuplarınca güvenlik kuvvetlerimize havan, roketatar ve ağır makinalı silahlarla (Cami minaresinden dahi) yoğun saldırılarda bulunulmuş, vatandaşlarımız sokağa çıkmaları ve canlı kalkan olmaları yönünde tehdit edilmişlerdir. Yapılan aramalarda; terör örgütü mensuplarına ait uzun namlulu silahlar ve mühimmatları ele geçirilmiştir."

Yapılan operasyonlar sonucunda terör örgütü mensuplarından önemli bir kısmının etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Örgüt mensuplarınca kazılan hendekler kapatılmış, bombalı tuzaklamalar temizlenmiş, yoldaki bariyerler kaldırılmış, terör unsurlarınca kullanılan kulübeler imha edilmiştir. Ayrıca çeşitli yazılı ve görsel medyada bir vatandaşımıza ait 3 katlı evin güvenlik kuvvetlerimizce atılan roketatar isabet etmesi sonucu yandığı ve operasyonlar esnasında vatandaşlarımızın da yaralandığına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Operasyonlar sırasında güvenlik kuvvetlerimizce roketatar silahı kullanılmamış olup; bahse konu 3 katlı evin terör örgütü mensuplarınca atılan roketatar sonucu yandığı tespit edilmiştir. Valiliğimize ve Yüksekova Kaymakamlığımıza vatandaşlarımızın yaralandığına dair herhangi bir müracaat da olmamıştır. Yüksekova İlçemizde bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar sağlanması ile birlikte sokağa çıkma yasağı kaldırılacak olup; bu zaman zarfında vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı konusunda ve operasyonlar esnasında göstermiş oldukları yardım ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz."

Okunma Sayısı: 1434
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı