"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yüksekova'daki çatışmada 1 PKK'lı öldü

01 Eylül 2015, Salı 15:49
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bir grup PKK'lı Esentepe Mahallesi'nde bulunan İl Özel İdaresi'ne bağlı Yüksekova Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binasını ateşe verdi.

Valilik, bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktığını, çatışmada yaralandığı değerlendirilen Ali Kaval'ın kaldırıldığı hastanede öldüğünü açıkladı.

Hakkari Valiliği, Yüksekova'nın Esentepe Mahallesi'nde saat 22.50'de başlayan saat 01.30'a kadar devam eden çatışmalarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Esentepe Mahallesi'nde bulunan İl Özel İdaresi'ne bağlı Yüksekova Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binasının PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından yakıldığına dair bilgi üzerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesinin engelendiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"ÖLEN KİŞİ ÖRGÜT MENSUBU"

"Olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini engellemek amacıyla terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırı haberini alan güvenlik güçlerimiz ivedi olay yerine intikal etmiş ve saldırıya anında karşılık verilmiştir. Terör örgütü mensuplarınca sokak üzerine açılan hendek ve barikatların kaldırılmasına yönelik müdahalede bulunulmuş; çatışmalar devam ettiği 01 Eylül 2015 günü 01.30 sıralarında Yüksekova Devlet Hastanesi'ne yaralı bir şahsın getirildiği bilgisinin alınması üzerine yapılan araştırma ve inceleme neticesinde yaralının Ali Kaval isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şahsın güvenlik güçlerimize saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarından biri olduğu ve çatışmada yaralandığı değerlendirilmekte olup, daha önceden de terör amaçlı gösteri ve eylemlere katıldığı tespit edilmiştir. Şahıs yaralı olarak kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiş olup; olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

DHA

Okunma Sayısı: 1488
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı