"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yunan jetlerinden Türk F-16'larına taciz

26 Ocak 2016, Salı 17:20
Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk jetlerine, Yunan F-16'ları tarafından kilit atılarak tacizde bulunulduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) günlük faaliyetlerine ilişkin bilgilere yer verildi. 

Buna göre, Yunanistan'a ait 2 F-16 uçağı tarafından, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden 2 Türk F-16 uçağına 3 dakika 25 saniye süre ile kilit atılarak tacizde bulunuldu. Hava Kuvvetlerine bağlı unsurlar tarafından söz konusu durum karşısında gerekli reaksiyon gösterildi.

Bu arada, 8 F-16 uçağıyla Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Yasa dışı sınır geçişleri

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından, gün içerisinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 601, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 22 kişi yakalandı.

Sınırdaki bu müdahaleler sonucunda bir adet bilgisayar, 195 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 161 kişi, İran'dan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 5 kişi yakalandı.

Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 1 ve Bulgaristan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 20 kişi gözaltına alındı.

Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 412 şahıs ve Ege Denizi'ndeki kara sularında 42 kişi yakalandı.

Arama-kurtarma faaliyetleri

Kırşehir'deki Hirfanlı Barajı'nda teknesiyle kaybolan bir vatandaşın aranması amacıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından helikopter talep edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığından görevlendirilen bir arama kurtarma helikopteriyle yapılan aramada, gölde alabora olan bir tekne ile beraber kaybolan vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı.

Çanakkale Küçükkuyu'daki Kadırga Burnu açıklarında bir grup mültecinin yardım talep ettiği Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi. İhbar üzerine bölgeye giden ekipler tarafından, lastik bot içerisindeki 42 mülteci sağ olarak kurtarıldı.

AA

Etiketler: yunan, jet, f16, taciz
Okunma Sayısı: 1326
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı