"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yunanistan'a sığınan darbeci askerler iade edilecek

16 Temmuz 2016, Cumartesi 18:39
Yunanistan'ın Dedeağaç kentine bir Türk askeri helikopterinin indiği bildirildi. Helikopterdeki sekiz kişi, Yunan polisi tarafından gözaltına alındı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Helikopterle Yunanistan'a kaçan sekiz hain askerin derhal teslim edilmesini istedik" dedi.

Yunanistan'ın Dedeağaç kentine bir Türk askeri helikopteri indi. Helikopterdeki sekiz kişi, Yunan polisi tarafından gözaltına alındı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Helikopterle Yunanistan'a kaçan sekiz hain askerin derhal teslim edilmesini istedik" dedi. Yunanistan, helikopteri iade edeceğini açıkladı ancak askerlerle ilgili "Ülkelerindeki anayasal düzene ve demokrasiye karşı darbe girişimini içeren suçlamalar göz önünde tutulacak" ifadesini kullandı. Çavuşoğlu akşam saatlerinde attığı tweet'te ise "Telefonda konuştuğum Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Koçias, kaçan 8 hainin en kısa sürede Türkiye'ye iade edileceğini söyledi" dedi.

Reuters'ın haberine göre, Yunan polisi tarafından tutuklanan sekiz kişi, Yunanistan'a siyasi sığınma talebinde bulundu.

Hürriyet’in edindiği bilgilere göre, Dedeağaç havaalanına inen Türk helikopteri, daha önce arama kurtarma çalışmalarında kullanılıyordu. Yunan devlet televizyonu ERT, Kara Şahin tipi helikopterdeki sekiz askerin, Türkiye'deki askeri darbe girişiminde rol oynamış olabileceğini belirtti.

Atina Haber Ajansı'na göre, tamamı askeri personel olan sekiz kişi arasında üç binbaşı, üç yüzbaşı ve iki başçavuş bulunuyor.

Darbeci askerler helikopterle Yunanistan'a kaçtı, Türkiye iadelerini istedi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Helikopterle Yunanistan'a kaçan sekiz hain askerin derhal teslim edilmesini istedik" diye tweet attı.

Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 hain askerin derhal teslim edilmesini istedik

SOS VERİP İNDİLER

Yunan basını, helikopterin yerel saatle 11.45'te SOS sinyali verdiğini, 11.51'de de Dedeağaç havaalanına indiğini bildirdi.

Darbeci askerler helikopterle Yunanistan'a kaçtı, Türkiye iadelerini istedi!

HELİKOPTER İADE EDİLECEK AMA...

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "16 Temmuz Saat 11.51'de Dedeağaç Havalimanı'na iniş yapan Kara Şahin tipi Türk askeri helikopterinin ivedilikle Türkiye'ye geri iade edilmesi planlanmaktadır" ifadesine yer verildi. Açıklamada helikopterde bulunan kişilerin siyasi sığınma taleplerinin de ilgili makamlarca değerlendirileceği belirtildi.

"SUÇLAMALAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULACAK"

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili, Dedeağaç şehrine iniş yapan Türk askeri helikopterindeki kişilere ilişkin, "Ülkelerindeki anayasal düzene ve demokrasiye karşı darbe girişimini içeren suçlamalar göz önünde tutulacak" dedi.

Gerovasili, Yunan devlet televizyonu ERT'ye yaptığı açıklamada, ilgili makamların Türk yetkilileriyle helikopterin iadesi için temasa geçtiğini bildirdi.

Türk helikopterinin motor arızası nedeniyle acil iniş yapma talebinde bulunduğunu anlatan Gerovasili, "Genelkurmay Başkanlığı, Başbakan (Aleksis) Çipras ve Savunma Bakanı (Panos) Kammenos ile temasa geçti. Çipras, talebin kabul edilmesi talimatını verdi ve Türk helikopterine iki Yunan savaş uçağı tarafından refakat edildi" ifadelerini kullandı.      

RÜTBELERİ SÖKÜLMÜŞTÜ

Gerovasili, üniformalarındaki rütbelerini sökmüş olan bu kişilerin gözaltına alındığını belirterek, "Helikopterdeki kişiler için uluslararası hukuk tarafından öngörülen prosedür uygulanacak. Ancak ülkelerindeki anayasal düzene ve demokrasiye karşı darbe girişimini içeren suçlamalar göz önünde tutulacak" şeklinde konuştu.

KİMLİKLERİNİ AÇIKLAMIYORLAR

DHA’nın haberine göre, darbeci askerler siyasi sığınma taleplerine rağmen kimliklerini açıklamaktan kaçınıyor.

Türkiye'de dün gece yaşanan ve önlenen askeri darbe girişiminden sonra bugün saat 11.45 sıralarında askeri üniformalı sekiz kişinin yer aldığı helikopter Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıktaki Dedeağaç kentindeki Dimokritos havaalanına geldi. Kuleye helikopterde arıza olduğunu ve acil koduyla iniş yapma talebinde bulundular. Yaklaşık 10 dakika havada kalan helikopter daha sonra verilen iznin ardından havaalanına iniş yaptı. Helikopterdeki 8 personel, kıyafetlerindeki apoletleri sökerek teslim oldu. Yunan polisi tarafından havaalanında ilk sorguları yapılan darbeciler ülkeye siyasi irtica talebinde bulundu. Bir süre havaalanında bekletilen askerler, daha sonra Dedeağaç şehir merkezindeki emniyet müdürlüğüne götürüldü. Son derece bitkin ve perişan haldeki darbecilerin üzgün oldukları bildirildi.

ÇAVUŞOĞLU: KONUŞTUM, İADE EDİLECEKLER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, akşam saatlerinde attığı tweet'te ise, "Telefonda konuştuğum Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Koçias, kaçan 8 hainin en kısa sürede Türkiye'ye iade edileceğini söyledi" ifadesini kullandı.

Etiketler: darbe, yunanistan, helikopter
Okunma Sayısı: 5790
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı