"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yurtdışında ve gümrüklerde oy verme süreci yarın başlıyor

07 Ekim 2015, Çarşamba 14:44
Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olanlar yarından itibaren oylarını kullanmaya başlayacak.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, seçmenlerden, oy kullanmaya giderken fotoğraflı nüfus cüzdanları veya pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerektiğini unutmamalarını istedi.

YTB'den yapılan açıklamada, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların 54 ülke, 113 seçim bölgesi ve 30 gümrük kapısında oy kullanabileceği hatırlatıldı.

8 Ekim'de başlayacak oy verme işlemi yurtdışı seçim bölgelerinde 25 Ekim'e ve gümrüklerde 1 Kasım'a kadar devam edecek.

Yurtdışındaki 2 milyon 867 bin 658 seçmen, bağlı bulundukları konsolosluklarda oylarını kullanabilecek.

YSK'dan yurtdışı seçmenleri için çağrı merkezi

Yurtdışı kütüğüne kayıtlı seçmenler Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), www.ysk.gov.tr internet adresi ve +904449975 numaralı Seçmen Çağrı Merkezi'nden 7 gün 24 saat bilgi alabilecek.

AA

Etiketler: yurtdışı, oy kullanma
Okunma Sayısı: 1403
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı