"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yüzbinlerce emeklinin hayalleri yıkıldı

15 Temmuz 2015, Çarşamba 13:52
Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) 1 Ocak 2000’den sonra emekli olanların maaşlarının düzeltilmesi amacıyla açtığı intibak davasının Ramazan Bayramı öncesi mahkeme tarafından ret edilmesi yüzbinlerce vatandaşın hayallerini yıktı.

TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, müjdeli haberi alamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Maaşlarında 55 ile 350 TL gibi bir artışın hayalini kuran emekliye bayram arifesinde mahkemede verilen kararın soğuk duş etkisi yaptığını dile getiren İyiyürek, mahkeme sonucu büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını kaydetti. İyiyürek, “Ne yazık ki, bütçelerine karınca kararınca bir katkının konacağını ümit eden emekli kardeşlerimizin bu beklentisi gerçekleşmeyince bayramları da zehir oldu.” dedi.

Aleyhlerine çıkan mahkeme kararını temyiz ettiklerini bildiren İyiyürek,

“Şimdi Yargıtay’ın vereceği kararı bekliyoruz. Eğer, Yargıtay’dan olumlu karar çıkarsa 1 Ocak 2000’den önce emekli olanlar ile 1 Ocak 2000’den sonra emekliler arasında oluşan maaş farkı kapatılacak ve maaşlarda 55 ile 350 TL arasında bir iyileştirme olacak.” dedi. 

Okunma Sayısı: 2457
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı