"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yüzde 10 AKP’li ''Hayır'' diyecek

30 Ocak 2017, Pazartesi 16:43
Kamuoyu araştırma şirketi Konsensus’un sahibi ve Genel Müdürü Murat Sarı, anayasa değişikliği referandumuyla ilgili olarak kararsızların oldukça yüksek olduğu belirtti.

Sarı’ya göre 2 milyon AKP seçmeninden 1 milyonu “Hayır” oyu verecek ve 1 milyon AKP seçmeni de kararsız. “Evet diyenleri en çok motive eden faktör Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır” diyen Sarı, Cumhurbaşkanı’nın 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmayacağını bugün açıklaması halinde, referandumda ‘evet’ oylarının yaklaşık 9 puan gerileyeceğine dikkat çekti.  AKP seçmeninin analizini  yapan Sarı şunları dedi: “1 Kasım 2015’te AK Parti’ye oy veren seçmenler arasında “evet” oyu vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 80’ler düzeyinde, “hayır” oyu vereceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 10’lar düzeyindedir. Yüzde 10’luk bir kesim ise kararsız.”

 

Etiketler: referandum, akp
Okunma Sayısı: 3188
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kubilay

    30.1.2017 18:24:51

    hiç bir vcdan sahibi diktaya götürecek olan bir kanuna evet diyemez,şayet diyecek olsa o zaman o kişi haktan yana olma değil tarafgirlik hastalığına yakalanmış demektir.islamda her istediğini dikte ettirecek bir anlayış yoktur.meşverete evet reyi vahide hayır riyaset-i şahsiyeye hayır hayır hayır .

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı