"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Yüzde 17 zam yaptık' sözüne düzeltme çağrısı

21 Aralık 2014, Pazar 15:41
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, 'memura yüzde 17 zam yaptık' sözünü düzeltme çağrısında bulundu.

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şubesi'nin Manavgat'ta öğretmenlerin sendikaya katılım töreninde konuşma yapan Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Davutoğlu'nun memurlara yüzde 17 zam yaptıkları açıklamasının, memurlara bir hakaret olduğunu, Başbakanı ispat etmeye çağırdığını kaydetti. Başbakan Davutoğlu'nun 'memura yüzde 17 zam yaptık' açıklamasıyla memurların algısı ve matematik bilgisine hakaret edildiğini savunan Koncuk, bu koskoca yalanın söylemenin bir başbakana yakışmadığını söyledi.

Memura altı, üstü ve yanı hepsi topu topu 123 lira zam yapıldığını vurgulayan Koncuk, "Biz memura yüzde 17 zam yaptık diyen kim olursa olsun, ister başbakan olsun gelsin yüzümüze söylesin. Bir başbakan 'biz memura yüzde 17 zam verdik' diyerek kimi aldatıyor? Gelsin bunu yüzümüze söylesin. Koskoca yalanı söylemek Sayın Başbakana, bir başbakana yakışır mı hiç değerli arkadaşlar. Kimi aldatıyorsunuz? Bu memur cebine giren paranın yüzde 17 olmadığını bilmeyecek kadar saf mı? Bu memur cebine giren paranın yüzde 17 olmayacak kadar matermatik bilgisinden uzak mı? Sayın Başbakan, ayıp oluyor. Bari algımıza ve matematik bilgimize hakaret etmeyin." diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun bu açıklamasının Yörükler diyarı Manavgat'tan çağrıda bulunarak düzeltmesini isteyen Koncuk, şunları söyledi: "Bilgimize hakaret etmeyin. Lütfen, size Yörükler diyarı Manavgat'ta sesleniyorum, memura yüzde 17 zam yaptık sözünüzü düzeltiniz. Ya da ispat edin. Bunun takipçisi olacağız." 

Memura 123 lira zamda imzası bulunan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun, sorumlu sendikacılığı yerine getirmemeye bağlı kendilerini matematik bilmemekle itham ettiğini belirten Koncuk, hükümetin 2014 yılı enflasyon hedefinin yüzde 5,4 olduğunu, enflasyonun ise yüzde 9,4 revize edildiğini kaydetti. 

En düşük seviyede memura yüzde 6,6 seviyesinde zam yapıldığını belirten Koncuk, geçtiğimiz günlerde Kamu Personel Danışma Kurulu'nda Gündoğdu'ya enflasyon hedeflerinin gerçekleşmemesine bağlı enflasyon ek zam talep etmeleri isteklerine ise sendikacılık sorumluğu göstererek kendilerini matematik bilmemekle itham ettiklerini ileri sürdü. 

Yüzde 12 ek zam isteklerini yineleyen Koncuk, 730 iş günü çalınan memurun bir daha daha 730 günün daha çalınmaması için tercihini iyi yapması gerektiğine dikkat çekti. Siyasi iktidarın, Meclis'te çoğunluk bende diyerek her türlü antidemokratik ve insanı olmayan yasaları çıkardığına işaret eden Koncuk, şunları kaydetti: "Ülkemiz maalesef, Meclis'te çoğunluğu bağlı çıkan antidemokratik ve insani olmayan yasalar, ülkemizi dünyada ayıplı ülke haline getirdi. Dünyada bütün diktatörler, yaptıkları her işlere yasa çıkarmıştır. Hitler de Mussoli de yaptıkları antidemokratik uygulamalarını, yasalar çıkartarak yapmıştır."

Konuşmasının ardından Koncuk, Türk Eğitim Sen'e yeni üye olan öğretmelere rozet taktı. Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt da sendikalarına yaptığı destek ve katkılar için Koncuk'a Manavgatlı öğretmenler adına plaket takdim etti.

Okunma Sayısı: 999
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı